bTV има нов изпълнителен директор, разделя се с Флориан Скала

Мая Младенова 14 декември 2020 в 12:01 4273 0

Снимка bTV Media Group

Мартин Швехлак

BTV Media Group има нов изпълнителен директор от днес - чеха Мартин Швехлах. Той заменя на поста Флориан Скала след продажбата на медийната група на чешката PPF Group.

Като главен изпълнителен директор Швехлак ще рапортува пряко на Любош Йетмар, главен изпълнителен директор на CME България, се посочва в съобщение до медиите.

„2020-а беше изпълнена с предизвикателства за цялата медийна индустрия, както и за bTV. Компанията беше в процес на придобиване през по-голямата част от годината, а в комбинация с COVID-19 пандемията не е изненадващо, че част от енергията беше загубена. Намерението ми е да влея нова енергия в съдържанието и програмата ни и да модернизирам дигиталното ни разпространение, така че българската аудитория да получи най-доброто преживяване“, казва новоназначеният главен изпълнителен директор.

Любош Йетмар, от своя страна, добавя:

“След като поех компанията през октомври, идентифицирах няколко теми и инициативи, към които PPF може да прибави стойност. Мартин ще се фокусира върху модернизирането на нашето съдържание, програма, формати и дигитални канали и съм уверен, че ще съумеем да адресираме и всички други идеи и да засилим позицията си. Благодарим на г-н Скала и му пожелаваме същия успех, който постигна в bTV, и в бъдещите му начинания."

„Основната задача, свързана с моето назначение като главен изпълнителен директор на bTV Media Group – да подобря цялостните резултати на компанията – беше успешно изпълнена и аз поемам към нови предизвикателства с голямо удовлетворение. Благодаря на страхотния екип на bTV за всичко, което постигнахме заедно и съм щастлив, че оставям компанията в добри ръце“, казва Флориан Скала.

По информация на OFFNews Скала сам е пожелал да се раздели с поста си и е уведомил за това новите собственици.

Мартин Швехлак е роден в Чехия и живее в Прага. Той ще пътува от Прага, но възнамерява да прекарва повече време в София, отколкото в родния си град. 

От 1993 година насам работи в печатни, радио, дигитални и ТВ медии в родината си, като заема различни длъжности - от редактор и главен редактор до висши мениджърски позиции. В края на 90-те работи като редактор и зам.-главен редактор на всекидневника BLESK. След това основава чешката информационна агенция Mediafax. От 2013 до 2018 година е директор новини, разследваща журналистика и спорт в TV Nova в Чехия. Той е бил и член на международната комисия на СМЕ за новините и е работил с всички структури на CME във връзка с редакционното отразяване, съдържанието и програмните инициативи. През последната година работи като консултант на PPF, като анализира и следи новините, форматите, съдържанието и дигиталните канали във всички пазари на СМЕ. 

PPF Group на чешкия милиардер Петр Келнер официално придоби bTV и останалите медии в групата през октомври тази година. Сделката бе част от цялостното придобиване на американската Central European Media Enterprises - досегашният собственик на bTV. Веднага след финализирането на продажбата PPF назначи нов главен изпълнителен директор на CME Bulgaria - Любош Йетмар. Паралелно с това бившият шеф на Нова телевизия Дидие Щосел бе назначен за главен изпълнителен директор на СМЕ за Чехия, Румъния, Словакия и Словения. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови