БТА пуска седмичен бюлетин за постиженията на БАН

OFFNews 12 април 2021 в 16:03 2654 0

Снимка БТА

Генералният директор на БТА Кирил Вълчев (дясно) и председателят на БАН Юлиян Ревалски.

Българската телеграфна агенция (БТА) започва регулярно ежеседмично разпространяване на информация за научните проекти и достижения на 59-те институти и звена на Българската академия на науките, съобщи агенцията. Най-атрактивните новини, свързани с научния живот в България, ще бъдат популяризирани по света и чрез англоезичното издание на БТА Daily News.

За това се споразумяха днес генералният директор на БТА Кирил Вълчев и председателят на БАН Юлиян Ревалски.

„Отваряме нова страница в традиционното партньорство между БАН и БТА. Радвам се, че чрез медийната подкрепа на БТА достиженията на българските учени ще достигнат до българската научна диаспора и ще мотивират наши учени да се завърнат в родината", каза акад. Ревалски.

„Споразумението ни е част от политиката на БТА за поставянето на акцент върху знанието. Подписваме го на Международния ден на авиацията и космонавтиката, защото БАН имат голяма роля в комическите изследвания, България всъщност е шестата космическа нация в света", допълни генералният директор на БТА Кирил Вълчев.

През следващите седмици в БТА ще бъде отделена специализирана редакция "Знание и култура", която ще се ръководи от доц. Георги Лозанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови