Божидар Димитров отказа участието си при Миленко

OFFNews Последна промяна на 09 март 2017 в 11:37 2949 4

Директорът на националния исторически музей Божидар Димитров отказа участието си в предаването на скандалния македонски тв водещ Миленко Неделковски, което трябва да се излъчи утре, 10 март.

Причината е, че в последния момент журналистът уведомил Димитров, че предаването ще е на запис, а не наживо. Димитров се опасява от манипулации при монтажа и е заявил категорично на водещия, че при тези условия анулира гостуването си.

Участието бе планирано като дискусия между български, сръбски и македонски учени на тема Първата световна война.

В писмо до Божидар Димитров Неделковски е посочил, че според закона в Македония предавания, в които се налага превод (в случая на български и сръбски), не могат да бъдат излъчвани наживо. Като гаранция за липсата на манипулация, той кани българския историк да присъства на монтажа на заснетия материал. Още когато приел поканата обаче, Божидар Димитров поставил изрично условие дискусията да бъде излъчвана директно в ефир. Затова решил да не гостува в предаването.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

38251

1

Denis Rizanov

09.03 2017 в 11:46

Брао бе Божо! Имало малце у изфирясалата ти кратуна.
Светнал си се, че ше те клатат с монтажи.
Ама е требвало да отидеш там, да седнете на миндера и да го заплюеш кат дърт мангал за лъжите и да го оставиш да си прави предавания на запис. Да няма как да изреже тая гнойна язва единствените ти думи, че го смяташ за страхливец да те пусне на живо.
Нищо ше се научиш. Дано само докЪ се научиш да я има още тая измислена бюрманска држава.