БНТ пуска HD канал за Олимпиадата

ОFFNews 06 февруари 2014 в 16:15 7912 6

БНТ HD
БНТ HD

Българската национална телевизия пуска нов спортно-развлекателен канал - БНТ HD. Неговата премиера съвпада с откриването на Олимпийските игри.

Както подсказва името на програмата, тя ще излъчва с HD качество (висока резолюция). Първите предавания в нея ще са част от стартовете на Олимпиадата, а по-късно към програмната схема ще бъдат добавени сериали, игрални филми, документалистика и др., съобщиха от "Сан Стефано" 29.

"Ще останем верни на традицията да излъчваме по БНТ HD най-големите спортни форуми – 64 мача от световните футболни финали в Бразилия, европейските квалификации на националния ни отбор по футбол още тази есен, финалите на „Евро-2016”, игрите в „Рио-2016”, „Мондиал-2018”, "Мондиал-2022" и още много други”, заяви Методи Манченко, главен продуцент на продуцентски център „Спорт” в БНТ.

БНТ предоставя безплатно сигнала за новия си HD канал нея на операторите. Картината с висока резолюция може да се приема по два начина – наземно, чрез новия цифров мултиплекс, и през кабелните и сателитни оператори. За да гледат БНТ HD, зрителите трябва да пресканират каналите на телевизионните си приемници. Абонатите на кабелните оператори ще приемат програмата, ако тя е включена в пакета от предлагани канали.
Над 250 часа е телевизионната продукция, която националната телевизия ще излъчи между 7 и 23 февруари по БНТ1, БНТ 2 и БНТ HD. Освен този обем, по БНТ HD ще се излъчат допълнително 40 часа – предимно от хокейния турнир, фигурно пързаляне, бързо пързаляне с кънки, бобслей и шейни, допълват от националната телевизия.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!