БНТ отговори на Сидеров: Недопустимо е политик да опитва да кадрува в телевизията

OFFNews Последна промяна на 13 март 2018 в 19:17 16113 6

Недопустимо е политик да се опитва да кадрува в националната обществена телевизия. Това обявиха в декларация от БНТ в отговор на думите на съпредседателя на "Обединени патриоти" Волен Сидеров срещу водещия на предаването "Вяра и общество" Горан Благоев. 

"Това е един манипулатор, това е един човек, който отдавна манипулира българското общество през БНТ. Според мен, този човек е агент на соросоидните общества", каза Сидеров за Благоев и попита дали все още е водещ на предаването.

"Поведението на Сидеров е неприемлива, агресивна провокация към свободата на словото и правото на журналистическо мнение", се казва в декларацията, която беше изчетена от Емил Кошлуков в предаването "Още от деня".

Той подчерта, че Благоев е изразил аргументирано мнението си по повод изявленията на руския патриарх Кирил при гостуването му у нас. 

"Всички журналисти могат да коментират политици – това им е работата. Недопустимо е политик да се опитва да кадрува в националната обществена телевизия. Програмното и продуцентско ръководство на БНТ 1 стои зад предаването „Вяра и общество“, на което Горан Благоев е водещ и екипа, който го създава", се казва още в декларацията, подписана от председателите на дружествата на СБЖ в БНТ и продуцентския съвет на телевизията.