БНР посреща Джулая с трима нови директори

OFFNews 30 юни 2020 в 22:15 3919 0

Нови директори ще ръководят националните и софийската програми на Българското национално радио от 1 юли 2020.

Даниела Якова застава начело на програма „Хоризонт“, Митко Новков – на програма „Христо Ботев“, а Ива Дойчинова – на Радио София, съобщиха от БНР.

И тримата журналисти са утвърдени професионалисти с опит и авторитет в медийното и публичното пространство, които от години работят в общественото радио. Те са предложени от генералния директор Андон Балтаков и са утвърдени единодушно от Управителния съвет на Българското национално радио.

Даниела Якова е един от най-авторитетните журналисти в програма „Хоризонт“, дългогодишен водещ на предаванията „12 плюс 3“ и „Рано в неделя“. Завършила е българска филология и журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“ и е специализирала „Радиомениджмънт“ в Центъра за развитие на медиите. Работи в Българското национално радио от 1993 г., като преминава през всички етапи на професионалното израстване от дежурен на телефон през репортер, новинар и редактор до водещ. Била е отговорен редактор на „Нощен блок“ и „Съботно-неделни предавания“. От 2001 г. е водещ на предаването „12 плюс 3“. Авторското ѝ предаване „Рано в неделя“ стартира преди повече от двайсет години, като през 2011 г. става носител на наградата „Сирак Скитник“.

Митко Новков е журналист, публицист, критик и наблюдател с десетилетен опит в най-утвърдените издания за култура в България. Автор е на осем книги с литературна критика, медийна критика и есета за художници и картини. Доктор на Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“ и преподавател по „Радио и телевизионна журналистика“ в Нов български университет. От 2014 г. е автор и водещ на предаването „Премълчаната история“ по програма „Христо Ботев“, а от 2017 г. е ръководител на радиотеатъра като отговорен драматург на екип „Драматургични форми“.

Ива Дойчинова е знаков глас в българския радиоефир с ярко присъствие и в телевизионната журналистика като водеща в трите национални телевизии. Създател е на националната кампания „Будител на годината“ и е посланик на UNICEF. От 2018 г. е водеща на сутрешния блок „Нашият ден“ и заместник-главен редактор на програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио. Убедена е, че Радио София има уникалния шанс да говори на активния градски слушател за живота на столицата и региона с информация, емоция и прекрасна музика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови