Би Би Си препоръча на служителите си да изтрият TikTok от телефоните си

OFFNews 21 март 2023 в 11:35 1793 0

TikTok

Снимка Pexels

Смартфон с TikTok.

Би Би Си е препоръчала на служителите си да изтрият притежаваното от Китай приложение TikTok, освен ако това не е необходимо по служебни причини, докато западните институции все по-често заемат по-твърда позиция заради опасенията от събиране на данни.

Британският радио- и телевизионен гигант съобщи, че в неделя е изпратил на служителите си съобщение, в което се казва: "Не препоръчваме инсталирането на TikTok на корпоративно устройство на Би Би Си, освен ако няма основателна бизнес причина.

"Ако не се нуждаете от TikTok по бизнес причини, TikTok трябва да бъде изтрит", се добавя в съобщението, цитирано от БГНЕС.

Западните власти подхождат все по-твърдо към приложението, собственост на фирмата ByteDance, като се позовават на опасения, че данните на потребителите могат да бъдат използвани за злоупотреба от китайски служители.

Обединеното кралство обяви забрана за сигурност на TikTok на правителствени устройства, в съответствие с действията на Европейския съюз и Съединените щати.

Би Би Си заяви за АФП, че "се отнася изключително сериозно към безопасността и сигурността на нашите системи, данни и хора".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови