Без нови статии в Редута, остава като онлайн архив

OFFNews 09 февруари 2021 в 14:36 5052 0

Един от любимите сайтове за анализи и коментари "Редута" престава да качва нови текстове, но ще продължи да съществува като дигитален архив.

Това съобщиха авторите на медията Веселина Седларска, Любослава Русева и Владимир Шопов.

Причината за решението е смъртта на д-р Тони Филипов, както бе известен журналистът Стойко Тонев.

Без д-р Тони Филипов това място просто не би било същото. По наша преценка, сегашният момент е подходящ да поставим точка на това начинание. Надяваме се, че то оставя съществена следа в усилията за удържане на свободата на словото в страната, заявяват авторите на "Редута".

Ето и цялата им публикация:

Скъпи наши читатели,

Смъртта отне човека, който вдъхнови създаването на това място за свободна мисъл и дискусия. Стойко бе инициатор на появата на този инфундибулум, където в продължение на цяло десетилетие предлагахме своите мисли и наблюдения за случващото се около нас. Сърдечно благодарим, че през това време вие бяхте наши читатели!

За съжаление, колкото и да звучи банално, всяко нещо има своето начало и своя край. Без д-р Тони Филипов това място просто не би било същото. По наша преценка, сегашният момент е подходящ да поставим точка на това начинание. Надяваме се, че то оставя съществена следа в усилията за удържане на свободата на словото в страната.

През идните месеци съдържанието на сайта ще остане в сегашния си вид, докато намерим начин и място за цялостното му дигитално архивиране.

С уважение, Веселина Седларска, Любослава Русева и Владимир Шопов

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови