Българският Euronews стартира на 5 май с новини на 30 мин.

OFFNews 04 май 2022 в 13:12 5084 0

Българската програма на европейския новинарски канал Euronews стартира на 5 май, четвъртък, с новини на всеки половин час.

Каналът ще излъчва местни, регионални и международни новини по телевизията и дигиталните платформи на български език на мястото на телевизия "Европа".

Проектът Euronews Bulgaria се реализира в резултат партньорство, подписано през април 2021 г., между Euronews и телевизия „Европа“. Euronews Bulgaria е четвъртият филиал, който ще последва Euronews Albania, Euronews Georgia и Euronews Serbia. В края на този месец ще стартира и Euronews Romania.

Новият канал разполага със собствени екипи от кореспонденти не само в цяла България, а и в Брюксел. Euronews Bulgaria приема основните ценности на независимост, безпристрастност и плурализъм, които са в основата на редакционното съдържание на Euronews. Ценностите и идентичността на Euronews ще дадат на Euronews Bulgaria уникална позиция на българския пазар, коментират от медията.

Главен редактор на Euronews Bulgaria е Марина Стоименова, позната от Нова телевизия. Тя ще ръководи редакционен екип от близо 50 служители (от общо 80 служители) и отговаря основните ценности на Euronews да бъдат стриктно следвани. Главният редактор докладва на Франсоа Шиняк – редакционен мениджър на филиалите на Euronews в централата на медията в Лион, Франция, поясняват от тв канала.

Euronews Bulgaria ще излъчва денонощно, седем дни в седмицата, предлагайки новинарски бюлетини на всеки половин час и ще бъде достъпен за всички основни оператори в България: А1, Vivacom, Булсатком. 

В екипа на телевизията са привлечени повече или по-малко познати журналисти като Надя Ганчева, Диана Радева, Ани Балджиян, Марина Матева, Живко Константинов и др. Голяма част от екипа е от кадри на телевизия "Европа".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови