България се завръща на детската Евровизия, песента написа Васил Гарванлиев

Мая Младенова 08 ноември 2021 в 12:49 2428 0

Снимка Junior Eurovision

След петгодишно прекъсване България се завръща на детската Евровизия. Участниците ни вече са избрани - това е дуетът Денислава Димитрова и Мартин Стоянов, възпитаници на школа "Сарандев", Добрич.

Те ще се явят на конкурса с песента The Voice of Love (Гласът на любовта), написана от международен екип, в който е и последният македонски участник в Евровизия Васил Гарванлиев. 

Денислава и Мартин бяха представени днес от съпродуцентите на детския конкурс за България - Ligna studios и БНТ. Ligna спонсорира българското участие в "голямата" Евровизия в последните две години, когато наш представител бе певицата Виктория Георгиева.

Самата песен ще бъде показана премиерно в събота, в предаването на Георги Любенов по БНТ. Тя носи звученето на "Дисни" и балкански звук, издаде Давор Йордановски, който също е неин автор и композитор. 

Денислава е на 12 години, от Добрич. Пее от 6-годишна и има вече зад гърба си няколко награди в музикални конкурси. Мартин е на 13 години, от Варна. Пее от 5-годишен и също като Денислава има няколко награди от конкурси. Двамата са дует от четири години и Мартин пътува всеки ден до Добрич, за да репетират.

The Voice of Love е била създадена и избрана за това участие по време на летен лагер са писане на песни, организиран в ММЦ "Приморско", разказа управляващият директор на Ligna Studios Геновева Христова. Там са били поканени екипи от България, Македония, Англия, Холандия, които имат доказани успехи с песни в конкурса.

Тази година България ще участва и в основния песенен конкурс на Евровизия, като участникът все още не е съобщен. Той ще бъде избран отново в партньорство с Ligna Studios, стана ясно при представянето на участниците в детския конкурс.

Детската Евровизия ще се проведе в Париж на 19 декември. БНТ ще я излъчи от 17:00 до 19:30 ч.

Важно е да се знае, че в този формат се гласува само онлайн, от целия свят, вкл. от родината на участниците. Това означава, че българската публика може да подкрепи Дениславаа и Мартин.

Продуцентът на конкурса за БНТ Йоана Левиева-Сойер припомни, че България е печелила второ място в Детската Евровизия (с песента на Крисия "Планетата на децата"), а през 2015 г. бе домакин на събитието. Това е най-гледаната телевизионна програма, излъчвана наживо от България, припомни Левиева-Сойер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!