Австралийски ловци на змии по Viasat Nature

Как най-натовареният екип змиеукротители в Австралия се справя с някои от най-смъртоносните змии на планетата

OFFNews 30 декември 2021 в 00:29 4357 0

Снимка Viasat Nature

Нова поредица в 16 епизода дебютира по най-зеления ТВ канал от семейството на Viasat World – Viasat Nature – още в първия работен ден на 2022-ра, от 22:00 часа.

„Австралийски ловци на змии“ следва най-заетия екип в Австралия при срещите им с някои от най-опасните същества на Земята. Те излагат живота си на риск, за да гарантират сигурността на тези, които се натъкват на хлъзгави изненади вкъщи, в училище или на работното си място.

Снимки: Viasat Nature

На фона на живописното крайбрежие на Куинсланд екипът ловци работи в една най-гъмжащите от змии области на планетата и се изправя срещу някои от най-отровните представители на вида. Над 20 различни подвида наричат това място свой дом, включително втората най-отровна змия на света, източната кафява змия, силно-отровните черни змии с червен корем, камшичестите змии, гигантският питон и какво ли още не.

Във всеки епизод екипът, воден от експерта по отровни змии Стюарт Макензи, отговаря ежедневно на до 30 обаждания за спешни ситуации от обикновени жители на Австралия, в чиито домове са навлезли тези страховити влечуги; времето винаги е голям враг, тъй като змиите могат да изчезнат мигновено, оставяйки след себе си силно разтревожени семейства, страхуващи се за живота си. Стюарт и неговият екип не спират, докато змията не бъде уловена и пренесена другаде, дори и да поставят живота си в опасност.

В помощ на гуруто по улавяне на змии Стюарт са някои от най-добрите в бизнеса, като Мик „кефалът“, класически австралийски тип, който не се страхува да хваща някои от най-големите и смъртоносни змии с голи ръце. Адел - приземено момиче от провинцията, което обучава птици, когато не е на лов за змии с годеника си, Мик. Джобната Джес, която е висока само 1.57 см, не се страхува да хване… змията за рогата и дава на момчетата да се разберат при всеки сгоден случай. Крис, най-добрият приятел на Стю, е един от най-забавните типове наоколо и определено предпочита да дразни Стю, вместо да се разправя с кафяви змии. А Оливия, която работи със Стюард от над 5 години, обича да разплита случаи със… заплетени змии.

Новата документална поредица в 16 половин-часови епизода е интересно вълнуващо пътуване извън зоната на комфорт, където смъртоносни змии се спотайват край басейни и тероризират детски градини, а понякога дори завършва с посещение в болница, когато среща с източна кафява змия на тръгва на добре, например.

„Австралийски ловци на змии“ дебютира ексклузивно по Viasat Nature в цяла Централна и източна Европа на 3 януари, понеделник, всеки делничен ден в 22:00 часа, с по два епизода, с повторение на следващия ден от 18:45 часа.

Viasat Nature оставя природата да разкаже собствената си вдъхновяваща приказка – красива и удивително жестока. С убедителни истории от хора, които са свидетели на събитията, отблизо, лично и с много емоция. За пълната програма следете www.viasatnature.bg. Следете ни и на www.Facebook.com/ViasatNatureBG.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!