АЕЖ поиска България да защити Христо Грозев

OFFNews 27 декември 2022 в 14:15 2107 1

Грозев
Христо Грозев.

Асоциацията на европейските журналисти-България настоява българските власти незабавно да реагират на новината, че Христо Грозев, разследващ репортер към сайта Белингкат, е обявен за издирване от руското правителство.

В компетенциите на Министерството на външните работи на България е да потърси информация и да протестира срещу действията пред руския посланик, пишат от организацията.

В съобщение на министерството на вътрешните работи на Русия се казва, че българинът е издирван за нарушаване на „член от Наказателния кодекс на Руската федерация“, като не става ясно какви точно са предполагаемите нарушения, съобщава „Свободна Европа“.

Настояваме също така българската прокуратура да изнесе незабавно актуална информация за развитието на всички разследвания по разкритията на Белингкат, а именно действията на агенти на ГРУ на българска територия, опита за убийство на бизнесмена Емилиян Гебрев, сина му и служител на фирмата на Гебрев през 2015 година, заявяват още от Асоциацията на европейските журналисти-България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

706

1

order

28.12 2022 в 10:04

А Бг може да го защити... трябва да го вкарат в специален дълбок бункер без външен контакт и половината ни армия да го охранява... и така хем нема да го утепат, хем нема повече да плюва и дезинформира!!!