АЕЖ: Недопустимо, Бетина! Помислете си дали имате място в СЕМ

OFFNews 22 юни 2017 в 20:31 9110 5

Асоциацията на европейските журналисти-България призова члена на СЕМ Бетина Жотева да преосмисли дали има място в медийния регулатор. Това стана след като в медиите изтече аудиозапис, на който бившата репортерка отправя груби заплахи към журналиста Къдринка Къдринова. 

Ето и цялата позиция на организацията:

Асоциацията на европейските журналисти-България намира за недопустимо член на Съвета за електронни медии да отправя заплахи към журналисти по какъвто и да бил повод.

Още по-скандално е, ако това се случва в отговор на журналистически въпрос. Дори информацията, върху която е построен въпросът, да не е вярна, отговорът трябва да бъде по същество и в никакъв случай да не съдържа лични нападки и заплахи.

В медиите бе публикуван запис на изключително смущаващи реплики, отправени от Бетина Жотева към журналистката Къдринка Къдринова по време на заседание на парламентарната комисия по култура и медии. АЕЖ-България се свърза с г-жа Жотева и се запозна със стенограмата от заседанието.

Г-жа Жотева дължи обяснение за поведението си и вероятно извинение на Къдринова. АЕЖ-България призовава г-жа Жотева да преосмисли дали след този случай може да продължи да изпълнява пълноценно задълженията си като член на СЕМ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12017

4

high

22.06 2017 в 23:24

Извинение и обяснения?? Тези от АЕЖ НОРМАЛНИ ЛИ СА?? ОСТАВКА НА ТАЗИ НЕЩАСТНА ЖЕНИЦА, НАТРЕСЕНА НИ ОТ ПЛЕВЕЛА. Защо на Рагин му поискаха оставката , а тази мутреса само ще дава обяснения и извинения?

63994

3

Red or Dead

22.06 2017 в 21:57

“.....Помислете си...“““

Ама с КАКВО да си “помисли“........на тая парцалеса в главата цари.........ВАКУМ.......

Еманацията на “умните и красивите“.......избранничка на ирландската надървена врабка...........тая има САМО един работещ орган(.......който явно е АМОРТИЗИРАН от........ЗЛОУПОТРЕБА.........

........ ОСТАВКА.....НЕМЕДЛЕННО....