Ретроградният Меркурий в Близнаци от 10 май 2022 ще разтърси здраво социалния ни живот

Лора Костова 01 май 2022 в 15:53 19545 0

Снимка Pixabay

Ако започнете да изпитвате усещането, че сякаш говорите на различен език и останалите изобщо не ви разбират или пък имейлите ви се губят в бездната и въобще всичко сякаш върви наопаки, най-вероятно това са ефектите от втория ретрограден Меркурий, който ни очаква на 10 май през 2022.

Астрологът Мареса Браун обяснява как да оцелеем в следващите няколко хаотични седмици, въз основа на нашия зодиакален знак.

От 10 май до 3 юни Меркурий официално ще започне да се движи назад, но дори в предретроградната си фаза на сянка или буря, той може да спъне комуникацията, транспорта и технологиите. От 10 до 22 май Меркурий се връща обратно в променливия въздушен знак Близнаци, а от 22-ри до 3 юни – в земния Телец.

Но нека направим първо кратко обобщение на това какво означава ретрограден Меркурий. Три или четири пъти в годината планетата, която отговаря за комуникацията, транспорта и технологиите, изглежда така, сякаш се движи назад от нашата гледна точка на Земята.

В този момент може да се забави напредъкът във всички аспекти на живота, които тя управлява. Но също така, става дума и за отнемане на цялата ни умствена енергия, която често изразходваме в света, обръщане навътре към себе си, прекарване на повече време в размисъл, преразглеждане и преосмисляне на всичко, върху което сме „тренирали“ мозъците си през последните няколко месеца.

Но това далеч не е единственото послание на предстоящият ретрограден Меркурий. Периодът всъщност ще послужи като фантастична възможност да забавим и преосмислим мечтите и намеренията си, преди да предприемем конкретни действия за постигането им.

Ретроградният Меркурий, особено в комуникативните Близнаци и търсещия сигурността Телец, е много продуктивно време за повторно свързване със стари приятели, за потапяне обратно в любимите книги, които не сме чели от милион години, за преоценка на финансовите ни цели или всичко останало, което може да ни донесе комфорт и удоволствие.

Ето и как ще ни повлияе този конкретен ретрограден Меркурий, въз основа на зодиакалния знак, към който принадлежим.

Овен

От 10 до 22 май Меркурий ще се движи назад през третия ви дом за комуникация, което може да направи тази конкретна фаза проблемна. Не само, че цялата ви техника може да ви създаде повече грижи от обикновено, но може да се сблъскате с поредица от недоразумения. Ще искате да направите всичко възможно, за да се противопоставите на това предизвикателство чрез търпение и дипломация, но доколко ще успеете е въпрос без отговор. Но има и положителна страна: Третият дом също влияе на пътуванията на къси разстояния, на отношенията между братя и сестри, колеги и други, така че може да ви е по-лесно да се свържете отново с хора, които са ви липсвали напоследък. И след като Меркурий се върне във втория ви дом на доходите, където беше в средата на април, вие ще прецените как да изложите уменията си на масата по време на работа и дали сте оценени толкова, колкото наистина заслужавате. Може да е време да промените нещата, независимо дали това означава да повишите още повече уменията си или да потърсите нова възможност за реализация.

Телец

Планетата на комуникацията ще започне да се движи назад през втория ви дом на доходи, което може да ви накара да преосмислите конкретен източник на финанси. Може да доусъвършенствате някой проект или да преосмислите как искате да се справите с работата си в по-широк смисъл. Например, преминаване от пълен работен ден към свободна практика или обратно. С променящия играта Уран във вашия знак и в съответствие със затъмнението на 30 април, отново във вашия знак, това определено е сублимен момент за всички Телци. Ще имате уникален шанс да преосмислите, преразгледате и усъвършенствате своите жизнени планове. В същото време може да бъдете вдъхновени да намерите повече баланс между грижата за околните и вашите лични нужди.

Близнаци

Когато за първи път започне своята ретроградност, Меркурий ще се движи назад през вашия знак Близнаци. Тъй като това е и вашият владетел, може да се почувствате малко забавени и отклонени от целите си. Просто не забравяйте да предвидите допълнително време за всяко важно начинание. И докато планетата на общуването се движи обратно през вашия дванадесети дом на духовност от 22 май до 3 юни, помислете за главното пространство, в което сте пребивавали около средата на април. Може да сте се чувствали по-сънливи, по-мечтателни, размишляващи какво искате да постигнете през следващите седмици. Сега е моментът да вземете точното решение.

Рак

Планетата на комуникацията започва своето обратно въртене във вашия дванадесети дом на духовност от 10 до 22 май, което може да ви накара да се почувствате супер сънливи и малко немотивирани. Ще жадувате да имате повече време за себе си. Вашите мечти и фантазии могат да станат особено ярки и да ви помогнат да определите всички основни желания. Както и да ви излекуват от емоционалните рани. И докато Меркурий се движи назад през единадесетия ви дом от 22 май до 3 юни, може да откриете, че е по-лесно да се съюзите със стари колеги, приятели или общности, от които сте били част преди. Независимо дали започвате разговор относно обява за работа, обсъждане на проекти или друго, всичко ще се подреди както вие желаете.

Лъв

С ретроградното „осветяване“ на вашия единадесети дом на контакти и приятелство от 10 до 22 май, вие ще имате желание да преразгледате вашите екипни проекти, които преди това са били отложени или са изисквали усъвършенстване. Обсъждането на потенциални планове с колеги ще е особено продуктивно сега, дори ако все още не сте готови да предприемете действия. А докато Меркурий се движи назад през десетия ви дом на кариерата от 22 май до 3 юни, можете да се окажете внезапно в светлината на прожекторите. Например, да ви помолят да поемете по-значима роля в работата.

Дева

Меркурий ще се движи назад през десетия ви дом на кариерата от 10 до 22 май, подтиквайки ви да изясните вашите дългосрочни професионални цели. Може да откриете, че това е особено полезно време за събиране на информация, освежаване на стар бизнес план или обсъждане на страхотни идеи с приятели и колеги. В същото време може да почувствате, че изобщо не сте на една и съща вълна с някои хора, което определено може да се окаже разочароващо, но също така ще ви отвори възможност да сте по-конкретни в обясненията си. И докато Меркурий се движи през вашия девети дом на приключения от 22 до 3 юни, вие ще почувствате, че сте във вихъра си.

Везни

Ретроградността на Меркурий започва във вашия девети дом на приключения - от 10 до 22 май, което може да насърчи интереса ви към философски разсъждения и да ви провокира да предприемете съответните мерки за личностно израстване. Може да почувствате, че трябва да промените приоритетите си. Или да подобрите своите умения, за да напреднете в кариерата си. Планетата трикстър се завръща във вашия осми дом на интимност от 22 май до 3 юни и тогава ще бъдете фокусирани повече върху нивото на комфорт относно най-личните си връзки. Ако имате чувството, че липсва взаимност между вас и вашия любим човек, може да се опитате да засегнете темата.

Скорпион

Този ретрограден Меркурий ще започне във вашия осми дом на емоционални връзки и интимност. От 10 до 22 май може да се почувствате малко „заседнали“ в миналото, като се има предвид колко много трудни ситуации сте преодолели. Въпреки че връщането назад е донякъде неизбежно през този период, можете да се възползвате момента, като преосмислите и излекувате болките си от миналото. От 22 май до 3 юни планетата трикстър се връща обратно през вашия седми дом на партньорство и нещата ще започнат да се подреждат според плановете ви.

Стрелец

Докато планетата се движи назад през вашия седми дом на партньорство от 10 до 22 май, вие ще се фокусирате върху вашите взаимоотношения – романтични, платонични или професионални. Големите въпроси, които трябва да си зададете сега са с кого искате да прекарате живота си, как ще изглежда това в идеалния случай и какви компромиси трябва да се направят, за да можете и двамата да почувствате удовлетворени. А от 22-ри до 3-ти юни Меркурий ще се движи през шестия ви дом на ежедневието, като ще ви подтиква да преоцените ежедневната си работа. Възможно е напоследък да сте поели твърде много ангажименти и сега имате възможността да се съсредоточите върху начинанията, които наистина заслужават усилията ви.

Козирог

Планетата на комуникацията ще се движи назад през шестия ви дом на ежедневието от 10 до 22 май, което може да ви затрудни малко по-трудно да вървите напред. Но може да откриете, че всъщност ще се справите добре, ако направите крачка назад от суматохата, за да забавите темпото. Рационализирането на вашите усилия може да ускори постигането на желаните резултати. И докато Меркурий се връща обратно във вашия пети дом на романтика и себеизразяване от 22 май до 3 юни, вие вече ще знаете кой път да поемете.

Водолей

От 10 до 22 май Меркурий ще се движи назад през вашия пети дом на романтика и себеизразяване, което може да направи този момент прекрасен. Не забравяйте, че Меркурий е планетата трикстер, така че призраците от миналото, които се връщат, за да ви преследват, всъщност може да не означават нищо. Говорейки за миналото, вашият вътрешен живот ще бъде основният фокус на втората половина на транзита, тъй като Меркурий ще се движи обратно през вашия четвърти дом на домашния живот, изисквайки от вас да разсъждавате върху своите корени и модели на поведение, което ще ви донесе по-голяма сигурност.

Риби

Докато Меркурий е ретрограден във вашия четвърти дом на домашния живот от 10 до 22 май, може да искате да се погрижите за всички емоционални притеснения, които сте имали напоследък. Може да сте склонни да изберете бягството, вместо да се изправите пред реалността. Но е по-добре да се погрижите за вътрешното си „аз“, за собственото емоционално благополучие и сигурност. И докато Меркурий се връща обратно през третия ви дом на комуникация от 22-ри до 3-ти юни, вие ще започнете да осъзнавате, че може би се опитвате да поемете твърде много неща наведнъж. Независимо дали става въпрос за социални ангажименти, професионални проекти или нещо друго. Време е да се разтоварите от нещата, които ви тежат.

Лора Костова, главен редактор на happy-woman.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови