Кой е твоят човек? И по-важно къде е?

OFFNews 08 ноември 2017 в 11:41 18854 0

Снимка Pixabay

Това не е моят човек!

Колко пъти сте си казвали или чували тези думи, независимо дали става въпрос за любовна връзка, приятелство, бизнес партньор, колега, шеф....

Като че ли животът е низ от търсене на точния човек. И често се случва да си кажем – открих го! А след това да открием толкова много недостатъци или черти от характера му, които са в състояние не само да ни отдалечат, а и напълно да ни разделят.

Но човешката душа, макар и често неосъзанавано от нас самите, копнее за свързване и общуване. И започва новото търсене. Или пък....чакане. И какво, всъщност правим?

Вслушвайки се в съвети на приятели и роднини, вдъхновявайки се от споделени истории или пък литература за самопомощ, опитваме отново уж работещите начини.

Някои предпочитат „живата“ и по-вълнуваща възможност от прекия контакт, а други се наместват в комфортното онлайн пространство. Всички сме правили поне едно от следните неща:

Да си намериш някого в бара.

Сравнително лесно, забавно и..... доста хазартно. Удобно събрани на едно не много голямо място са доста хора. Музика, пълзящо или скачащо нагоре настроение и алкохол, за който неслучайно казват, че е „социален лубрикант“.... Бариерите падат лесно, достатъчно е да задържиш погледа си върху някой или пък да минеш наблизо, така че да си посбълскате аурите, да си усетите ароматите и...феромоните и алкохолните изпарения сами си вършат работата. Само че много често се оказва, че попадате в един от двата сценария: или със седмици го чакате да се обади, защото, нали, така е казал, но пък може би е зает със спасителна мисия на другия край на света и трябва да му се даде шанс и т.н. и т.н........Или се молите да не звънне, пропускате обаждания и се правите на „заети“. Защото ами.....да – и в двата случая той не е вашият човек. А и вие не сте неговият.

Да ъпгрейднеш служебен контакт

Е, да....защо да не работи. Вече познаваш човека, чувствате се комфортно един с друг. Остава само да откриете, че можете да бъдете много повече. И, историята познава такива случаи, може да се окажете прави. Обаче, ако не сте? Ако случайно се окаже, че той, всъщност е женен. Или пък просто се е забавлявал. Или пък – култовото - “не е готов“? Трябва да съумеете да продължите да работите с този човек, за който вече знаете със сигурност, че не е вашият. Или да си смените работата. А тя, пък, може да е точно вашата!

Да се сблъскате на улицата

Много романтична надежда, подхранвана обилно от филмите, книгите и градските легенди. Не е изключено, разбира се. Качвате се в асансьора с непознат. Спира токът. Вие признавате, че ви е страх от тъмното. Той кавалерски се опитва да ви разсее с разговор. От дума на дума, установявате, че сте си много интересни. И години по-късно продължава да е все така! Ами ако, обаче, вашите хора са избрали да слезнат по стълбата? Или крачат някъде по съседните улици, или из съседния град? Или....континент?

И така стигаме до.....

Голямата Световна Мрежа

Първоначални си казваш: оооо, това е вече друго нещо! Толкова по-голям избор – няма да се ограничавам с личните си и служебните контакти или да разчитам на случайността. Страхотно!

Освен многото риби в морето, онлайн общуването има и друго предимство, което рязко, обаче може да се превърне и в най-големия му недостатък. Онлайн общуването ни спасява от „рисковете на живото предаване“ – да не знаеш какво да кажеш, да не си в най-добрата си форма, да не вземеш да се изложиш с нещо. Защото онлайн всички се редактираме. Без изключение. Погледнете само профилите във ФБ – изложба от прекрасни снимки, умни или забавни коментари (защото хейтърите вие веднага ще ги пренебрегнете). Всички вадим и показваме най-доброто от себе си. За да се харесаме на света. Може и да го отричате, но това е една подсъзнателна потребност, която ни движи в много от нещата, които казваме или правим.

Да се запознаваш с някого онлайн, разбира се, няма нищо лошо. Напротив! Има вече толкова семейства, родили се от първоначално виртуални контакти. Естествено, че щом светът предлага нови възможности за общуване, ще ги пробваме. Имайте си обаче едно на ум: може да уговориш среща с Мики Рурк, а да се озовеш с Мики Маус. И не говорим за външния вид. Тогава, ще трябва да си преглътнеш разочарованието и да цъкнеш на друг контакт. Да не забравяме, че онлайн общуването изглежда измамващо по-лесно, но, всъщност, повтаря всички разочароващи модели на живия живот. Само че те излизат на яве по-късно.

Е, ами не е лесно, ще кажете. Само че....всъщност е!:)

Но преди да ви кажем как може с лекота да срещате, хора, които ви пасват, нека се попитаме нещо друго.
Знаем ли, всъщност, какво търсим? Кой е Той или Тя? Какъв трябва да бъде, как да се държи, какво да прави, ....за да му окичим титлата „Моят Човек“. И тя действително да му приляга. Много често ние мислим едно, а подсъзнанието и сърцето очакват съвсем друго. И затова, дори когато решим, че сме ударили в десетката, след време разбираме, че това даже не е била нашата мишена. Много често такива разминавания се получават, защото не познаваме добре себе си. И само на принципа „проба-грешка“, установяваме, че дадено нещо или човек, просто не е за нас. За съжаление „пробата“ понякога отнема години, които ни се иска да не сме пропилели.

А не би ли било чудесно, ако преди да се влюбите до уши, още преди да се срещнете дори с бъдещия Ваш Човек, да ЗНАЕТЕ, че си подхождате. И че ще си допаднете. И – още по-хубавото – че можете да отидете на кафе с този човек още утре?

Възможно е.

Ако търсите Своя Човек, ние сме вашият космически помощник.

https://www.zdrаvei.net/

Партньорска публикация

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки