Кой е най-големият провал на Евровизия според Евронюз? Човека Глас (видео)

OFFNews 08 май 2018 в 16:34 47270 1

Снимка Youtube

Линията между успеха и провала на Евровизия е наистина тънка. Докато чакаме предложенията на 2018 година, "Евронюз" публикува класация на 10-те песни от минали конкурси, които помним като издънки. На първо място е Човека Глас от България Красимир Аврамов.

Ето и топ 10:

10. Да загубиш работата си за единия конкурс

Преди "Евровизия" танцуващата степ Жунвор разделяше времето си между две работни места: Във военното министерство и в коктейл бар. След като беше избрана да представи родната си Швейцария, тя напусна първата си работа само за да отбележи страховитите "нула точки".

9. Това не ми звучи добре

Джош Дъбови (представител на Великобритания) беше изгряваща звезда и участието му в Евровизия изглеждаше като сигурен път към успеха, но за жалост избора на песента "Това ми звучи добре" от Пийт Уотърман звучеше обратно на "добре", коментира "Евронюз". Изпълнението не впечатли никого и получи само 10 точки, което е почти по-лошо от това да не получи нищо.

8. Да се подиграеш с английския език

Макар да стигна до 11-то място в Евровизия през 2010 година, Петър Налич (Русия) определено не стана любимец на публиката. Той изпя песента на развален английски с грозно произношение, с което разсмя руснаците и вбеси Европа.

7. Истинските "нула точки"

"Mil etter mil" е легендарна песен в историята на Евровизия, тъй като е първата, която получи "нула точки" от системата за точкуване, въведена през 1975 г. Това беше песента, представяща Норвегия, страната, която има повече нулеви оценявания от всеки друг. Въпреки всичко нейният изпълнител, Джах Тийген, изглежда непобедим. Участието в конкурса не навреди на кариерата му и той дори представи страната си още два пъти в Евровизия, стигайки 12-то през 1982 година и 9-то през 1983 година.

6. Твърде етническо

Евровизия е известна с представянето на етническата и културна идентичност на всяка държава. Въпреки това, певицата Ремедиос Амая (Испания) успя да принуди един от най-безпристрастните коментатори на конкурса да заяви, че песента е "твърде етническа". Смесица между фламенко и рок, с текст "плитките на майка ти, кажи ми кой ги сплете", а Амая облечена в нещо, подобно на завеса и боса, остави публиката напълно шокирана.

5. Да се противопоставиш на цяло министерство

През 1987 г. израелският министър на културата Ицхак Набон заплаши да подаде оставка, ако Lazy Bums изпълнят песента си в Евровизия. Е, те изпълниха песента, а той не подаде оставка.

Има много неща в тази песен, които да накарат един министър на културата да не желае тя да бъде изпълнена. Натан Датнер и Ави Кушнир са комици, а не певци и те по-скоро говореха, отколкото пееха и то облечени като "Блус Брадърс". Това не им попречи да стигнат до 8-мо място и да получат 73 точки. Кой каза, че министрите на културата разбират от култура?

4. Да възпееш Европейския съюз

Европейците трябва да се върнат назад във времето, през далечната 1990 година, когато Тото Котуньо пя с такава жар за европейската интеграция. "Insieme 1992" е написана, за да отбележи подписването на Договора от Маастрихт, което се случи две години по-късно.

Преди почти три десетилетия посланието му се оказа примамливо за зрителитите на "Евровизия", които наградиха този страстен защитник на ЕС с първото място.

"Къде се объркаха нещата след това?", пита "Евронюз".

3. Крайно фалшиво

Самата песен не беше толкова лоша, но изпълнението на Jemini (Великобритания) е болезнено фалшиво. За неуспеха бяха обвинявани некачествената озвучителна система и блокирането на възможността да се гласува за песента, но повечето хора биха се съгласили, че "нула точки" е точно това, което изпълнието заслужава.

2. "Ако искаш в дома ми да се промъкнеш, с твоята мишка трябва само да цъкнеш."


Първоначално замислена като песен за Facebook, предложението на Валентина Монета (Сан Марино) през 2012 година се оказа в разрез с правилата на Евровизия за забрана на продуктовото позициониране и тя бързо бе преименувана в "Песен за социалната мрежа". Проблемът беше, че повечето от думите в текста се римуваха с "Facebook" и премахване на всичко, свързано с най-популярната социална мрежа, малко развали ефекта. Въпреки това, изразът "Ако искаш в дома ми да се промъкнеш, с твоята мишка трябва само да цъкнеш" остана завинаги в историята.

1. За жалост, не е илюзия





Не е нужно да обясняваме защо "Illusion" на Красимир Арамов е на върха на класацията за безумни песни. Просто гледайте видео клипа, но не забравяйте първо да си сложите тапи за уши. В песента се крещи повече, отколкото се пее. А фалцетът на Арамов е повече от невероятен. Между другото, получи само 7 точки, посочва авторът на класацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови