Запазиха патента за светлинен меч, отразяващ лазерни лъчи (снимка)

OFFNews 18 август 2016 в 15:35 9963 2

Още от излизането на оригиналната трилогия фенове и производители си мечтаят да измислят работещ светлинен меч, нещо, от което и "Дисни" явно не са се отказали.

Тази седмица компанията е запазила патента за технология, която ще бъде използвана в бъдещия лунапарк, посветен на "Междузвездни войни". Тя се нарича "Публично интерактивна прожектираща система", която ще включва дронове и отбиването на лазерни лъчи.

От "Индепендънт" посочват, че никъде в описанието не се споменават светлинни мечове, но към патента е вървяла и диаграма, която е повече от ясна:


Гостите на парка ще могат да влизат в специално предназначена стая, където ще са оборудвани със светещ меч, който ще има през някакво разстояние върху себе си светодиоди, които ще симулират отбиване на лазерни лъчи, изпращани от летящ наоколо или мърдащ се с въжета дрон.

Дроновете ще пращат светлинни лъчове към мечовете, които ще я отразяват, симулирайки лазерен меч, отразяващ изстрел от бластер. Няма да режат през метал, но ще бъде доста забавно въпреки това.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!