Задава се "Силата на рока 3"

Емил Братанов 15 октомври 2013 в 13:14 6037 3

Силата на рока poster (Facebook)

Вторият сет на прегледа на младите БГ рок групи, който спокойно може да вземе и заглавието от ТВ-предаването на Милена Славова, миналата година бе в Rock It и донесе поредното голямо признание за пловдивската банда „Downer Kill” с ръководител пък един от бившите членове на тамошната „Рицари на огъня” от предишното поколение. „Нюз”-а, разбира се, не пропусна да ви информира за маратона и ето, че стигнахме до следващото му издание. Тази събота и неделя Есенния национален младежки рок фестивал за авторска песен „Силата на рока 3” /със съдействието на Министерството на културата/ вече е в Rock bar Fans.

И пак наградата е съвсем по предназначение – победителите ще имат правото да спретнат свой запис /сингъл/ в професионално студио. Засега май дочувам, че с колегата Румен Янев, сме в 6-членното жури – значи Медията ще има информация съвсем от първа ръка. А в четвъртък от 21.30 ч. в „Аларма”-та по програма „Хр.Ботев” на БНР, двамата заедно със самата Милена, сме поканени от адашката ѝ – водещата Милена Воденичарова да поговорим за тази случила се приемственост. /Нали знаете, Антологията ни за „цветята от края на 80-те” с историята и емблематичните парчета на Второто поколение чака промоция на 13 декември, петък; а филмът на Петър Даскалов – Петре́ „Млада кръв” вече мина и по БНТ 2 и БНТ Свят и чака следващите си две части. Ето пък, поредните най-млади от вечно младия БГ рок си дават среща – организирана от кака им Милена Славова, да покажат докъде са стигнали и, хайде добре, кой е по-по-най./

Милена сколаса да се прибере от Африка, не е полудяла, не успя да я изяде ни лъв, ни друг хищник и движи организацията. А у нас, нали знаете също, едно такова начинание се прави бая по-трудно, отколкото да участваш в риалити на богата телевизия. Идеята на „Силата на рока” се мултиплицира с всяка година; да има още една възможност за актуалните рок групи от страната да се качат на истинска сцена, да ги чуе някой, да се огледат в публиката, да ги забележат някои отговорни в бранша Men-ове и… евентуално да спечелят студиото, където да запишат поне сингъла си. Кандидатствайки за участието си, те са пратили свои демозаписи, ще видим как го докарват на живо. Сред онези, които вече са на афиша, две от групите са минали и през Радиото ни – като гости в „Музикална кутия” и в „Хляб и мармалад” /Нана/ през 2012-та – може да ги прослушате пак на линковете под статиите от близкото минало /или директно в „Тубата” ни/: Nana & The Gang, Impade и Nemo. Без да подценявам никоя от нашите групи, очаквам с любопитство прогрока на Lidum Merrko и особено македонците от Бαлkαnski Бαnδiτi – специални гости в събота, защото..., ами защото такова нещо не се вижда всеки ден, а сайтът им съобщава, че албума „Тъга за Юг” има издание на български и на македонски за БГ-феновете им. Определям ги като „фолк-нео-хипари” и подозирам жесток купон.

Ето и афиша с участниците в „Силата на рока 3”: 

(19.10.2013 – събота)

AMAYAH – София

ATTIC NOISE – София

CRUSH – София

IMPADE – София

MNEME – София

NANA & The Gang – София

NEMO – София

RESPONSE – София

STOKHOLM - Бургас

БАЛКАНСКИ БАНДИТИ – Струмица

LIDUM MERRKO - София

(20.10.2013 – неделя)

A BEAUTIFUL LIE – Пазарджик

KLOSH – София

METAL HEART – Петрич

METALWINGS – София

SEIZE THE DAY – Перник

STEREORUSH – София

ВЕСИ – София

ИЗИДА – Пловдив

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!