Шведът, който пише песни на български, с нов клип (видео)

Калоян Константинов 16 октомври 2014 в 17:00 9337 2

Кадър от новия видеоклип на Робърт
Кадър от новия видеоклип на Робърт "Кой ще ни помогне?"

Шведският музикант, който пише песни на български език - Робърт Уау, пусна нов клип. Той е към песента "Кой ще ни помогне?", а премиерата му беше днес.

Подобно на всички творби на Робърт Уау, новата му песен също е на български език.

"Идеята за цялата работа е от първото видео да има нещо, което да продължава в следващите клипове. Първият клип беше пак с маските, които ползвам във всяко свое видео, но в него пеех „Пеструвам се“, докато се гледам в огледалото. Във втория клип изведнъж съм сам в песента, но пак ги има маските. И новото видео уж е като продължение на смъртта в „Аз съм сам“, все едно сме в ада - чисто като история, обясни Робърт в специален коментар за OFFNews.

На снимките беше доста интересно, защото имахме взривове в клипа, някои от които се получиха много силни и част от хората се стряскаха. Имахме и кон, заради който не можеше да се пускат взривовете, защото подивяваше. В снимките участваха и кучета, които са големи и опасни, до тях примерно не можахме да се приближим с камерата, защото те ще скочат и ще те изядат. Момичето в клипа, като ходи с кучетата, ако си много близко до тях, те направо... Имаше много подобни уж забавни случки на снимачната площадка", разказва изпълнителят.

Той обясни, че в новата си песен преекспонира самото пеене, за да звучи по-мащабно, "подобно на Рамщайн, но не чак като тях".

Клипът е заснет на изоставена кариера близо до София. Артистът коментира, че се радва на "цялата ретро стилистика, все едно сме от някаква друга епоха" и го играе малко по-луд, отколкото в предните си видеа, като някакъв вид принц или цар.

"Идеята за децата и за момиченцето в бяло е, че тя е невинна и че може би все пак тази невинност, която децата имат, може и да помогне, да даде надежда, защото ние уж сме загубена кауза. Особено аз. Символиката е по-скоро това, че тя е единственият начин, който да ни помогне донякъде", казва той.

"Не съм го мислил като политическо послание, въпреки че го раздаваме малко по-така - със знамена и т.н. Но може и да се приложи към държавата, към проблемите й. Сега бяха изборите и се чудим постоянно кой ще ни помогне. Но това не ми е главната цел, главната цел на песента е по-скоро забавление. Но е отворена за интерпретации, може да се приложи и към личния живот, може и към нещо по-голямо", споделя Робърт.

Робърт Уау добави, че смята занапред да прави музика с "повече жица", отколкото в първите си песни, за да се придържа към стила, който той сам определи като "малко dark wave".

Той допълни, че като се върне от Швеция, има голям шанс да пусне нова песен с минималистичен клип, заснет в скандинавската страна. Без да се наема със срокове, Уау обеща и да пусне друга нова песен с видео, като обясни, че се надява това да се случи преди Нова година, но не обеща, че ще успее.

"Другото лято или другата пролет ще е концертът-промоция на албума, на който ще изпеем и изсвирим всички песни. Аз все още държа всичко да е свирено с живи инструменти и да няма електроника в този албум, въпреки че много харесвам електрониката. Може би в другия албум ще вкарам, но този искам да е чист", завърши музикантът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!