Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Ще дам всичко от цялото си сърце, обеща новият министър на културата

Невена Илиева 04 май 2017 в 15:32 4721 0

Снимка БГНЕС, архив

"Не знам дали да се радвам след поемането на поста или не, но знам, че се радвам да продължа работата си тук", заяви Боил Банов - новият министър на културата от третото правителство на Бойко Борисов и бивш заместник на Вежди Рашидов.

Днес, по време на триминутна церемония, той пое властта от Рашко Младенов. По традиция всички министри на културата си предават Манасиевата хроника. 

В обръщението си към своя наследник Рашко Младенов заяви, че е позитивно настроен към колегата си Боев. "Работил съм с баща му, а с Боил работихме заедно три месеца. Дължа му големи благодарности, радвам се, че беше до мен. Оклюмал за бъдещето на културата, но с този избор вече съм радостен и обнадежден, че културата ни има по-добро бъдеще".

"Бъди твърд, бъди добър с хората от това министерство, които работят за нашата кауза, и строг с тези, които ги занимават други неща", посъветва Младенов.

"Ще дам всичко от цялото си сърце, за да допринеса за развитието на българската култура", заяви в края на едноминутната си реч Банов. 

След церемонията по предаването на властта в Министерство на културата, бившият и настоящият министър се оттеглиха за разговор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews