Интелектуалци зоват за правителство без Рашидов

Александра Маркарян 30 април 2017 в 14:00 7712 2

Интелектуалци призовават бъдещия премиер Бойко Борисов да не назначава отново за министър на културата Вежди Рашидов, отговорен за разрушаването на "двойната къща" в центъра на София.

Подписката е започната от режисьора Бойко Богданов. Чрез нея той се обръща към бъдещия министър-председател с думите, че Отечеството ни има хилядолетна история и свой принос в световната култура, "в чието изграждане са дали ума, таланта, кръвта и живота си нашите деди и прадеди - близки и далечни".

"Ние, долуподписаните български интелектуалци, които виждаме своята принадлежност в това да продължим делото им, Ви призоваваме по никой начин и ръководени от никакви кадрови, партийни и политически мотиви и сметки, да не допускате отново позорното назначаване на г-н Вежди Рашидов на длъжността министър на културата - една дълбоко непозната за него територия, в която в двата си мандата той извърши покушения и разрушителни дела, които и след сто години трудно ще могат да се поправят от наследниците ни", пише в петицията.

"В противен случай - пише още Богданов - очаквайте нашите активни противодействия, които, рано или късно, ще доведат до падането на поредния Ви кабинет, тъй като са основани на нашето обективно обществено негодувание и на неприемането на поругаването на общата ни родова културно-историческа памет, а не на каквито и да било партийни или политически пристрастия."

Подписката е започната на 29 март. Вижте я ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови