Разменяме книги за смет през април

ОFFNews 17 март 2016 в 19:14 3828 0

Снимка от предна акция "Книги за смет".

Инициативата „Книги за смет” се завръща в София, Бургас, Велико Търново, Плевен и Кюстендил (за първа година), за да изкупи ненужната ви пластмаса и да я замени с хубава книга.

Акцията ще започне на 16 април в столицата и ще преминава поетапно в останалите населени места чак до края на май.

В нея за всеки събран и донесен на пункта килограм пластмасови отпадъци - бутилки от вода, бира, безалкохолни, растителни масла, туби и шишета от козметика, санитарни продукти и перилни препарати, кофички от кисело мляко, пластмасови чаши и тарелки, найлонови торбички, стреч-фолио или опаковъчно фолио, каси, стари пластмасови детски играчки - ще получавате по една избрана от вас книга.

Събраните пластмасови изделия ще бъдат подложени на вторично сортиране, след което ще бъдат рециклирани, за да влязат отново в битовия свят.

Миналата година „Книги за смет” събра и преработи повече от 14 тона пластмаса и раздаде над 11 хиляди заглавия.

Според изследванията, спестената енергия от рециклирането на една единствена бутилка може да захрани компютър за около 25 минути.

Конкретната информация за дните, в които „Книги за смет” ще се проведе в различните градове, както и подробности за часовете и локациите по местоположение, ще бъдат обявени в най-скоро време от организаторите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки