Проблемът с напусналия хорист бил, че не съгласувал какво ще напише във Фейсбук

Последна промяна на 23 април 2015 в 11:34 2070 4

Проблемът с напусналия камерен ансамбъл "Йоан Кукузел Ангелогласния" хорист Георги Петров бил, че той използвал "некултурни" думи, за да каже, че се чувства унизен да бъде пратен да пее без заплащане в Париж и че не бил съгласувал какво ще напише във Фейсбук.

Това стана ясно от коментар на диригента на ансамбъла Димитър Димитров пред Нова тв тази сутрин.

"Това, което той казва, е вярно. Не съм против това, което е казал, но против начина, по който го е казал и без да е съгласувано.. Така, както се казва, той е "изпушил", каза Димитров. От думите му не стана ясно с кого трябва да съгласува думите си един свободен човек в България 25 г. след официалното падане на комунизма.

Диригентът се съгласи, че е обидно певците да не получават справедливо, а в някои случаи никакво, заплащане, но от разговора не стана ясно какво е направил самият той, за да промени това.

Според него не било "подходящо" да се казва, че Георги Петров е уволнен от ансамбъла, защото никой там не бил на щат.

"Любовта към тази музика ни е събирала", каза той и уточни: "Отстранихме го, защото поведението, което имаше един ден преди заминаването ни и тези изказвания, които направи своеволно - той никого не е питал... Ще разглеждаме тези неща на събрание, за езика, с който той си е послужил, с думи не съвсем културни".

Той не харесвал и езика на министъра на културата Вежди Рашидов, използван по адрес на Георги Петров, но не спомена да е "за" неговото отстраняване от поста заради него. Спомена само как Рашидов бил казал на хористите на сцената в Париж, че ги обичал и че щял да ги взема със себе си навсякъде, където пътува.

По повод решението на втори хорист - Стоян Малинов - да напусне в знак на протест към политиката на държавата към културата и в знак на съпричастност към Петров, диригентът му заяви само, че и той бил "изпушил" и че човек трябва да въздържа нервите си.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.04 2015 в 16:11

Хората на изкуството и семействата им са поставени на колене, който каквото иска да ми разправя... 250лв заплата е нелепо... Кой има полза от затъпяването на нацията?...

23.04 2015 в 15:40

Когато говориш за някой и нещо трябва да го съгласуваш с него ако не те интересува повече значи и не си заинтересован повече да работиш с въпросното лице/организация.Аз лично бях уволнен преди 7 години щото ми е голяма устата но и не ми пукаше.Ако съм началство и аз бих направил същото ако има да казва нещо да дойде да го каже и да намерим решение а ако просто реве по медии и фейсбук значи му е все тая и няма какво да се разрешава да ходи да си реве.

23.04 2015 в 12:12

А така, наведи се още малко, г-н диригент, дай по-голяма чупка в кръста.

23.04 2015 в 12:06

Диригентът Димитър Димитров е просто една шушумига!