Още един певец от „Йоан Кукузел“ напуска хора

OFFNews Последна промяна на 22 април 2015 в 21:22 6413 12

Още един певец от „Йоан Кукузел Ангелогласният“ напуска хора.

Стоян Малинов е част от хора 23 години, но е решил да го напусне, след като неговият колега Георги Петров беше освободен, защото обяви, че не е съгласен с липсата на хонорари за хористите за концерт в Париж.

Днес хората на изкуството ги цени обикновеният човек, но не и управляващите, заяви пред Дарик Малинов.

По думите му настроенията в „Йоан Кукузел“ в момента са по-скоро песимистични, защото хористите са разочаровани от отношението към изкуството, макар че не го признават открито.

„За да отида аз в Париж, трябваше да си намеря заместник, защото пея в един от столичните храмове. Така че аз трябваше да си взема човек, да наема колега, който да ме замества и съответно да му платя. Иначе той с какво ще ми е длъжен? Защото съм човек на изкуството и защото съм църковен певец. Когато отида в магазина, понеже знаят, че съм човек на изкуството, никой не ми дава даром нищо. Сиренето си е с пари и в името на България нима тези години ние не сме го давали и пак ще го давам", посочи Малинов.

„Искаме трудът ни да е оценен достойно, а не с един SMS на министъра от морето, че се гордее. Значи той оценява рибарите, които също са достойни хора, аз не заставам срещу рибарите, но той не оценява моя труд. Тези инвестиции дълги години - уроци по пиано, по солфеж, по вокално майсторство, за да може публиката да не разбере, че аз не съм добре или някой от нашите колеги не е добре. Всичко това са натрупани години труд . И с лека ръка той ни слага дори зад рибарите. Ако е за 50 лева, ще му дам 100 лева да прави скулптури“, подчерта музикантът.

Главният диригент Димитър Димитров каза, че съставът се разграничава от Георги Петров. Не, аз не се разграничавам от Георги Петров. Тези неща си ги говорим с него от години, просто дойде моментът да го изразим на глас, категоричен е той.

След като Георги Петров обяви, че напуска хора, министърът на културата Вежди Рашидов обяви в ефира на bTV: "Получиха командировъчни, колкото получава един министър - 35 евро. Човекът си има самолетния билет, дневните са му осигурени, хотелът – ще му дадем сто лева да се успокои без да пее, ако може. Айде аз ще му дам 50 лв. от моя джоб".

Недоволни от изказването на министъра готвят протест утре пред сградата на Министерството на културата под мотото #ПейWithMe.

Съобщението в групата на протеста гласи:

"Уважаеми данъкоплатци,
нека дарим 100 лв. на министър Вежди Рашидов, за да се успокои и да си ходи, защото песента му е изпята. Всеки е добре дошъл да дари 1, 2 или 5 стотинки в шапката за министъра.
Очакваме най-вече артистите, художниците и музикантите да се присъединят към благотворителната акция #ПейWithMe."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.04 2015 в 12:21

Този хор е ЧАСТЕН. Министърът каза, че ги е поканил да участват като държавата е поела пътните им разходи, настаняване и дневни (командировъчни). Ако тези условия не са ги устройвали защо не са отказали ангажимента? Защо са се съгласили да пеят без допълнителен хонорар, а сега правят от това проблем? И сега вместо да говорим за изложбата, коментираме личното недоволство на някакъв хорист, за който държавата ни била виновна, че шефът му не може да им договори хонорари. Никой не оспорва таланта им. Като е толкова ценен да си го бяха продали по-добре. Нали пеят само за пари? Поредната буря в чаша вода.

23.04 2015 в 08:11

Да де, ама де толкоз акъл. Министърът е виновен, а не шефа. Интересно дали всеки хорист си договаря индивидуален хонорар?

23.04 2015 в 07:48

Абе Веждито, бил ли ги е тези? Насилвал ли ги е? Не мога да разбера, защо се сърдят на Веждито а не на шефа на хора? Веждито е предложил да пеят без пари, шефът се е съгласил. Отишли, пели. После реват, че не им платили. Ако някой има вина, то това е шефа на хора.

23.04 2015 в 07:17

Оставка за мутрата Рашидофф !!

23.04 2015 в 01:14

https://www.youtube.com/watch?v=FTt1MyXCfzs

мултигруп, мултигруп, мултигруп...дори не заслужават главно 'М'.

мулти-свине са за мен.

22.04 2015 в 23:52

Георги Петров, заслужава тази солидарност.

22.04 2015 в 23:12

Е, какво толкова е станало? Всеки ден хора (включително и висококвалифицирани) напускат работата си по една или друга причина - заплата, условия, повишение. И отиват на друга, която за момента ги удовлетворява. Така е по цял свят и за всяка професия - ХОРИСТ, учител, инженер.

22.04 2015 в 22:21

Достойно! Браво! Бълхаринът обича да печели добре, но мрази и околните да го правят. За да достигне това певческо ниво, са вложени много труд и средства. Господинът ги е изброил, да не завтарям. Ще перифразирам известната мисъл на Буров: ' Българинът ще стане достоен гражданин на света, когато се научи да плаща подобаващо за това, което получава.'
Моите последни две стотинки за месеца във форума.

22.04 2015 в 22:10

Мда, рев му е майката, червен на цвят.

22.04 2015 в 22:04

Гледайки снимката ще се опитам да вляза в тона на министъра.

-Ами че то на морето да отидеш да се снимаш до магарето даваш 5лв! Гледай как са се изтъпанили външният Митов, културният Рашидов и една непозната за мен особа от женски пол.

Снимката казва всичко.

Редакцията - поздравления за удачния подбор! Този път сте в точни.