Легендарното предаване "Музикална кутия" тръгва по OFFRoad Radio

Ивелина Петрова 07 март 2012 в 19:03 3736 4

Музикална кутия
Музикална кутия

Легендарното предаване „Музикална кутия“ с водещ Емил Братанов стартира тази вечер по OFFRoad Radio. То ще започва всяка сряда в 19 часа. Водещият обещава да запази традицията и „Музикална кутия“ да продължи, такава каквато я помним от 2 януари 1991, когато започва историята на предаването по програма ”Хр.Ботев” на БНР.

През цялото си съществуване предаването е давало приоритет на българската роксцена и течението на големите световни рокгрупи.

Дълго време “Кутията” е била почти единствената трибуна, където българските рокгрупи и изпълнители представяха с гостувания, интервюта и записи своето творчество, амбиции и постижения. Удачно попадение беше и паралелната тема за по-запалени слушатели от различна възраст; който слуша световните „хард“ и „арт“ класици и следи музиката им, ще чува и по нещо българско всеки път.

Взаимната връзка Предаване-Групи-Издатели-Публика е тясна, пряма и емоционална : освен гостуванията и представянето на продукция, в “Кутията” са се излъчвали интервюта,репортажи от фестивали и пресконференции, търсеха се и се даваше път на БГ-рокгрупи, които правеха старта си в предаването или в съпътстващата го БлекТоп-Класация.

А БлекТопът излъчваше Топ10 на годината, правеха се Годишни номинации за БГ и Световна рокмузика. Шеговитият девиз на предаването бе – представяме вашия нов албум, още преди да знаете, че сте го записали. Това доведе до взаимно уважение и много голяма аудитория, а дизайнерът на музикални кутии често бе канен и водеше и наши рокфестивали и срещи.

В продължение на години Предаването “произвеждаше” специални страници в периодичния печат, където се печаташе Класацията и вести и интервюта с гостувалите рокаджии. Има “произведени” 6-7 песни на БГ-рокгрупи с права на БлекТопа, муз. касета “Музикална Кутия № 200, Live & Unplugged at Yalta Club”.

Трите организирани бенефиса винаги са представлявали нещо НЕ-правено до момента в музикалната журналистика у нас: за 100-та “Кутия” рокгрупи свириха на живо от Операта и БНР предаваше в ефир, 200-та бе първия 3-часов Unplugged-купон у нас, бе в клуб “Ялта” с повече от 15 групи и спец.гости, записа се албум, а Нова ТВ направи филм. За предаване № 300 на градския площад в Добрич бе направен гигантски рокконцерт, който се предаваше. Предаването е било винаги сред медийните партньори и желаните гости на най-големите български Рок-Фестивали /”Бяла светлина” и “Рок под звездите”, Приморско, “Рок-Ринг” и двата Национални средношколски рокфестивала, София, Националните две видински срещи на рок и попизпълнителите, Варненските “рокфиести” и др./

„Ние в OFFRoad Radio възстановяваме Музикалната кутия и искаме тя също да стане такава виртуална сцена. Защото винаги е била“, коментира водещият.

Той добавя, че обмисля как точно да възстанови и Блек Топа – първо в мрежата или през страницата на OFFRoad Radio във Фейсбук ще тръгне такава класация, в която именно аудиторията ще отсява пристрастията и фаворитите си.

„А в Кутията ще има отново от всичко помалко и ще се надяваме с помощта на всички запалени, заинтересовани или забъркани вече в магията на рока – да я направим уютно и търсено място за срещи, лайфове и представяне“, каза Братанов.

“Кутията” идва с над 20 рубрики и винаги ще се случва нещо ново и ще има друго – познато. Черна рокхроника, Брилянти от Компакт-диск, Метал от чугунолеярната, Магистрала Ритъм, Гласове, Дисторшън, Специален гост, Коментарен ъгъл, Рок-Лексикон, Рок-Анатомия, Антихит-загасете си радиото..., на всичко това му трябва и време. И приятели – стари и нови.

Може да слушате  OFFRoad Radio от горният десен панел на OFFNews.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews