Компютърна графика и 3D изкуство в София на 27 и 28 ноември (програма)

ОFFNews 19 ноември 2015 в 16:44 4325 0

На 27 ноември от 18:30 часа в Червената къща на ул. „Любен Каравелов“ 15 ще бъде открита изложбата "Компютърна графика - Птици" на Кристина Стоянова.

Посетителите могат да закупят графиките, които демонстрират съвременните постижения в научната илюстрация и персонификацията на животни. Авторът е носител на първа награда в „Компютърно пространство“ 2013, категория „Компютърна графика“.

В същия ден и на същото място ще може да видите изложбата "Необичайни интерфейси на компютъра", която ще покаже някои не много често срещани компютърни интерфейси, както и нови интерфейси. Интерфейсите ще бъдат представени и на семинара по темата.

В 16:15 часа в петък ще започне семинарът за "Стари и нови медии - калиграфия и шрифтове", който ще бъде открит от проф. Тодор Варджиев от НХА, който ще говори за калиграфия и шрифтове. От 17:00 часа ще се обсъди съвместимостта на формите на шрифта при кирилицата и латиницата, последвано от 17:40 от урок по експресивно писане и разговор за ренесанса на ръкописните шрифтове от 18:10 часа с доц. Кристина Борисова.

Малко преди това ще се проведе и семинар на тема "Новите тенденции в уеб дизайна - някои от номинираните проекти на компютърно пространство". От 11:30 до 12:10 часа Боян Янков ще говори за създаване на уеб сайтове с адаптивен дизайн, а веднага след това Кристиана Йончева ще сподели мнението си по темата за емоциите и посланията в уеб дизайна

На 28-и ноември "Червената къща" продължава програмата си със семинар "Дизайн на интерфейси на мобилни и онлайн игри" от 10:10, в 11:20 ще се говори за мобилните игри в неформалното обучение на млади хора, а в 11:40 започва дискусията "Направил си чудесна игра на Game jam. Сега какво?"

Програмата продължава със семинар на тема "3D анимация и електронна музика - някои от номинираните Проекти на „Компютърно пространство". Той започва от 13:30 часа с дискусия за създаването на филма “The Workshop“ с гости от Великобритания, а в 14:10 часа Георг Кралис от Гърция ще говори за отражения от миналото - 3D рендъринг.

В 14:50 ще чуем електронната музика Mutatio от Турция, а веднага след това от 15:20 часа ще чуем всичко за любовта в историята на Рей, разказана от Атила Миклоси от Австралия.

От 16:15 часа ще си говорим за "Компютърното изкуство по света" с преглед на списание 3D Artist и неговата насоченост в образованието, професионалната общност и споделянето в сферата на компютърната графика. Между 16:55 и 17:35 часа Анди Ломас от Англия ще ни представи морфогенетични създания, вдъхновени от биологичните 3D форми.

Накрая на деня предстои семинар "3D дизайн на герои" от 17:50 до 19:00 часа, където ще се обсъди дизайнът на собствени играчки. 

Входът за всички събития е безплатен. Необходима е предварителна регистрация и потвърждение. Изпратете данни за своите име, професия, телефон и кои събития бихте посетили на [email protected]. Носете получената покана.

Презентациите са на български или английски език, което е упоменато в програмата. Възможни са промени в програмата. За актуална програма посетете www.computerspace.org.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови