Годината на детската книга стартира на 21 януари в Литературен клуб "Перото"

ОFFNews 18 януари 2017 в 17:20 6182 0

Годината на детската книга стартира на 21 януари от 12.00 часа в НДК, Литературен клуб „Перото”.

Инициативата ще бъде открита от Мирослав Боршош, изпълнителен директор на НДК.

Национален център за книгата – НДК ще обърне специално внимание на съвременната литература за деца и юноши. Ще бъдат проведени срещи, дискусии, четения, различни работилници, които да стимулират детското въображение, вдъхновено от словото.

Ще бъде обособено пространство за общуване с книгите за децата. НДК ще партнира на възраждането на Националната седмица на детската книга.

Първто събитие от Годината на детската книга е отворена дискусия за „Бъдещето на детската книга”, която ще обсъди всички важни въпроси за детската литература, четенето, съвременните заглавия и пр. В дискусията ще участват деца и родители, влогъри и създатели на сайтове за родителство, автори, илюстратори и издатели.

„Ще се опитаме да отговорим на въпросите: трябва ли днешните деца да четат любимите книги от детството на своите родители? Какво искат да четат децата и как си представят бъдещото на книгата? Как книгата се конкурира с дигиталния свят и трябва ли да се конкурира?" Това казва ръководителят на Национален център за книгата Михаела Петрова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови