Джеймс Камерън готви четири продължения на "Аватар"

OFFNews 15 април 2016 в 15:26 5234 5

През 2009 г. филмът на Джеймс Камерън - "Аватар", който беше една от първите пълнометражни 3D продукции, пожъна невероятни успехи, като и до ден днешен стои на първо място по световни приходи с над 2,8 милиарда долара, пише "Гардиън".

Малко след това бе обявено, че лентата ще има продължение в 3 части, но работата по тях бе отложена, въпреки че в пространството се появи датата 2 декември 2014 г. като премиерна за продължението. Но нищо не се случи.

Наскоро, докато говореше пред публиката на "СинемаКон" в Сан Диего, Камерън обяви, че вторият филм ще види бял свят в края на 2018 г., като всяка следваща година до 2022 ще излиза по още едно заглавие от поредицата. Което значи, че творбите, които очакваме, ще са 4, не 3.

"Решихме да поемем на огромно кино пътешествие. През последните години работя с екип от четирима сценаристи, за да развием света на "Аватар" - героите, създанията, заобикалящата ги среда, новите култури. До момента визията, която съм видял, е чиста фантазия, която е много по-добра от оригиналния филм. Ще бъде епична сага", казва Камерън.

Режисьорът добавя, че всеки филм ще бъде както самостоятелен, така и ще е част от общата история на поредицата.

Той също така защити ходенето на кино, като подчерта, че филмите трябва да се правят за показване на голям екран, за да не се отнема от удоволствието от гледането им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!