Актьорът зад Джар Джар: Той утъпка пътя за Анди Съркис, Ам-гъл и "Аватар"

ОFFNews 12 януари 2016 в 19:06 9575 0

Ахмед Бест изигра Джар Джар Бинкс във втората трилогия на Лукас.

Актьорът Ахмед Бест, който изигра спорния образ на Джар Джар Бинкс във втората трилогия от "Междузвездни войни", даде интервю наскоро пред Джейми Стангруум за неговата YouTube поредица "Това са актьорите, които търсите", в което коментира персонажа си от космическата сага.

Бест казва, че дори да му предложат, няма да изиграе отново извънземния, тъй като вече е "нанесъл своите щети" и е доволен от мястото, което заема в любимата на милиони души вселена. Изживяването за него е било страхотно и забавно, но е време да продължи напред. Актьорът освен това заяви, че понякога му е трудно да не се засяга от критиките към образа, който е изиграл.

"Въпреки че си в роля, ти влагаш много от себе си в нея, инвестираш в нея емоциите си, личността си, това е твоя работа и ти се гордееш с нея. И когато критикуват работата ти по този начин, го приемаш навътре. Това не ме отказа от "Междузвездни войни", но беше болезнено. Една от основните причини да приема работата е, че Джар Джар беше огромно предизвикателство - тогава нямаше Анди Съркис с неговия Ам-гъл, нямаше ги навитата от "Аватар", нямаше ги марсианците на Джон Картър. Аз трябваше да бъде "калъпа" на този тип работа, затова заедно с Джордж (Лукас) работихме заедно по въвеждането в киното на този тип актьорска игра и ефекти. Толкова много се забавлявахме с това, докато снимахме, че последвалата реакция беше изненада.

Напълно разбирам защо Джар Джар е толкова мразен от феновете, тъй като когато са видели един герой, който е абсолютно комичен и насочен към децата, почитателите най-вероятно са се почувствали обидени. Разбирам, че може да са искали по-сериозна история, но мога да им кажа, че децата наистина харесаха извънземния. Идеята на Джордж беше да направи филма актуален дори след 30 години от създаването си, а не след година да се забрави. Сега децата, които гледаха "Невидима заплаха", вече са възрастни и се чудят защо всички останали толкова недолюбват Джар Джар? И родителите им обясняват защо", коментира актьорът.

Той допълва, че е изиграл Бинкс като едно голямо дете. Бест коментира и срещата си с Майкъл Джаксън, който е искал да изиграе ролята на извънземния. Тя се е случила зад кулисите на концерт на певеца на стадион "Уембли", където Лукас е запознал актьора с поп звездата. 

"Джордж ме заведе при Джаксън и ме представи като човека, който ще изиграе Джар Джар, а Джаксън каза само: "Оу". Реших, че това е странно. С Джордж после отидохме да пийнем в един бар и го попитах защо ме е представил първо като Джар Джар, а той отвърна: "Ами Майкъл искаше да вземе ролята, но неговото желание бе да го направи с костюми и грим, а не чрез компютърни ефекти. Като дете певецът бе един от моите идоли и сега изведнъж му отнемах работата под носа...", разказва актьорът.

Накрая Бест изрича известните реплики на героя на Лиъм Нийсън, които той казва в първата част на "Твърде лично", само че с гласа на Джар Джар Бинкс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови