Бинев за Морфов: Дайте пържолки на добрите кученца

OFFNews Последна промяна на 18 януари 2015 в 17:42 5903 12

Слави Бинев.

Снимка slavibinev.com

Слави Бинев.

"Премиерът хиляди пъти е казвал – на добрите кученца трябва да им се дават пържолки. А и с баба ми, като ходехме на цирк, на добрите маймунки и на добрите мечета, които си изиграят добре сценката, им дават захарче."

Това заяви пред Нова ТВ бившият председател на комисията по култура и медии към парламента Слави Бинев относно назначението на Александър Морфов за временен директор на НТ "Иван Вазов".

Режисьорът беше едно от главните действащи лица в протеста срещу назначението на Бинев за председател на комисията по култура.

"Най-готиното е, когато нещата лъснат. Разбра се, че принципите са свързани с егото на всеки. Не бях учуден, всичко беше ясно. Просто не мога да повярвам, че човек може да се самооцени толкова ниско. Винаги съм смятал, че творците са единаци, когато ги видиш в глутница – означава нещо друго", каза Бинев пред Нова ТВ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.01 2015 в 17:29

Театърът не е обективна материя, както всяко изкуство, но да кажеш, че Морфов не заслужава да е директор е очевидна некомпетентност...
Дано да остане директор!

20.01 2015 в 00:58

http://bio-astrology.com/portfolio-item/slavcho-binev/

19.01 2015 в 22:50

В крайна сметка Бинев се отказа от пост докато Морфов се набута на топло местенце. Единият се отказа и запази достойнство, другият прие и го загуби. Сравнението ВЕЧЕ не е в полза на Морфов. Жалко.

19.01 2015 в 13:31

Защо да не се мери с Мопфов? Че кой е Морфов? Един очевиден бездарник (гледайки т.нар. му постановки се убедих в това), но тъй като повечето от т.нар. "творци" са бездарници, защитават се един друг, както пролича при смешните протести срещу Бинев.
Бинев нито е по-глупав от Морфов, нито е по-прост и да бъде наричан мутра е доста пресилено.

Така че тази карикатурна личност Морфов наистина стана за смях...

19.01 2015 в 11:25

Г-н Бинев, едва ли някой се интересува от Вашето мнение за хора, с които сте разговаряли някога, а сега цитирате, където и както Ви е удобно...Що се отнася до неосъществения пост, той просто не беше пържолка за Вашата уста.Сложните маньоври, които направихте, за да попаднете във властта, ясно показват, че и Вие сте изкушен не по-малко от другите. Овладейте се и споделяйте с медиите повече планове за работа, отколкото размисли.

19.01 2015 в 08:18

Морфов стана за смях и на мутрите

19.01 2015 в 04:53

За 25 години това може би е единственият случай мутра да изгуби публична битка срещу друг човек в България, Другият човек от няколко години не е направил нищо ново и хич не е за похвала, но пък една изненадана мутра показва по удивителен начин, че обществото може трудно да спечели борбата за нормален и сносен живот. То има сили повече сили, отколкото предполага.

18.01 2015 в 22:41

Аз смятам, че постъпката на Морфов е насочена именно към възпитаването на културата у българите. С действията си той ни дава пример, че ние българите лесно си променяме решинията дори и за временни постове ако имаме полза от това. С такива малки действия плюещи на морала и ценностите ни на високо ниво се изкривяваме като нация и тези хора го знаят все пак това им е работата.

Аз помня, че Морфов публично каза, че е против почетния мултак Рашидов, а после клекна за временен пост прекланяйки глава пред него. Жалка постъпка загърбваща достойнството.

18.01 2015 в 19:11

Тоя пък къде е тръгнал да се мери с Морфов?

18.01 2015 в 19:00

Морфов работи като режисьор в театър и е директор на театър. А Бинев e магистър (тенис и бокс) в Националната спортна академия. През 90-те името на Слави Бинев се свързва с гангстерската война между борци и каратисти. Тъй че може да си лае колкото си иска. Простотията ходи по хората.