Ансамбъл “Чинари” разказва с танц “Възрожденски разкази”

ОFFNews 25 октомври 2016 в 15:23 6299 0

Най-новият, въздействащ и вдъхновяващ спектакъл на aнсамбъл “Чинари” - “Възрожденски разкази”, ще бъде представен премиерно на 28 ноември в зала 1 на НДК.

Пълният състав на “Чинари” заедно с точно 60 музиканти на сцената – в това число група Etnotix, трио “Булгарина”, мъжки квартет “Българи”, както и специалното участие на “Софийски духов оркестър” с диригент Юли Дамянов, ще поднесат на публиката поредното фолклорно бижу със запазената марка “Чинари”.

Билети може да намерите от "Тикет портал", Билетен център в НДК, касата на зала “Арена Армеец”, книжарници "Booktrading", бензиностанции OMV, "Office1Superstore", “На тъмно”. Цената им е от 10 до 40 лв, според мястото в залата.

Вихрени български хора, патриотични маршове и възрожденски песни ще бъдат съчетани с едни от най-съкровените и любими произведения на Христо Ботев, ще ни накарат да си ги спомним и да ги чуем и видим през погледа на днешния ден. Малко преди Коледа и според традицията на “Чинари” от години насам да представят нов авторски спектакъл в края на годината, феновете на българския фолклор ще се насладят на един различен, патриотичен и зареждащ спектакъл – “Възрожденски разкази”. Автор, хореограф и режисьор е Асен Павлов - носител на "Икар" 2015г с ансамбъл “Чинари” за спектакъла “Траките”.

С премиерата на “Възрожденски разкази” на 28 ноември, танцьори и музиканти ще отдадат по различен начин своята почит към един от най-големите автори и герои на Възраждането ни – Христо Ботев. С танц и музика, под съпровода на пъстра палитра от музикални инструменти, “Чинари” ще ни припомнят стиховете “Майце си”, „Моята молитва”, “Елегия” и още от шедьоврите на поета, които вплетени в ритъма на музикално-танцовия спектакъл ще въздействат за пробуждане на националния дух и гордост. Посланието на спектакъла е да си спомним за големите български възрожденци, които днес не са и не бива да бъдат забравени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови