12 любими двойки от екрана

Стефка Проданова Последна промяна на 12 февруари 2017 в 14:07 11554 6

Миналата седмица, докато гледах отново "Кралска афера" се замислих за любимите си кино двойки. Много от тях са и литературни такива, което им дава допълнителен заряд.

После се сетих, че февруари, горкият, вече отдавна е известен като любовния месец, така че реших тематично да ги споделя. Ще се радвам да кажете кои са вашите.

1. Скарлет О`Хара и Рет Бътлър (Отнесени от вихъра ) - обичам тяхната бурна връзка. Бях влюбена в Рет, докато четях книгата, струваше ми се толкова вълнуващ и интересен с демоните и благородството преплитащи се в него. Кларк Гейбъл се припокрива идеално с представата ми за Рет, както и Вивиан Лий с тази за Скарлет.

2. Елисавета и Иво (Крадецът на праскови) - нежност, съдба, обреченост и тези двамата, Невена и Раде, в чиято истинска любов е толкова лесно да повярвам!

3. Франческа и Робърт (Мостовете на Медисън ) - само четири дни, само толкова им бяха достатъчни, за да се обичат цял живот без да се срещнат никога повече.

4. Нюлънд Арчър и Елън Оленска (Невинни години ) - неосъществената любов, онази като мигновеното пробягване на слънчев лъч през лицето на жена, жена наситила целия живот на един нежен, деликатен и романтичен мъж с копнеж.

5. Д-р Рос и сестра Хатъуей (Спешно отделение) - ах, как ги обичах тези двамата и връзката им, нестабилна, несъвършена, естествена и реална. И така разбирах любимата ми сестра Хатъуей и подсъзнателната й вяра, че въпреки всички допуснати грешки, раздели и разстояния, това е нейният мъж.

6. Али и Лари (Али Макбийл) - снимката всъщност казва всичко - цветни, различни и така иделано пасващи си , като парченца от пъзел. Не можех да повярвам, че се разделиха - това не беше редно!

7.Катлийн Кели и Джо Фокс (Имате поща) - харесвам остроумните им диалози, страхотните им писма и уютната химия между Том Ханкс и Мег Райън

8. Шрек и Фиона (Шрек ) - какво да кажа за тях - еталон за връзка :) Идеал за създадени един за друг, естествени, героични и великолепни чудовища! И двамата нарисувани, но и двамата по-истински от някои хора, от плът и кръв.

9. Жулиет и Тарек (Cairo time) - любов в погледите, в неизречените думи, в един жест, казващ повече от хиляди обещания, изповеди и целувки.

10. Джейн Еър и Едуард Рочестър (Джейн Еър 2011) - два характера изпреварили времето си, две сродни души непрекъснато предизвикващи се, вдъхновяващи се, спасяващи се един друг.

11. Уоли и Ийва (Уоли) - ами, просто са вълшебни! Аз съм човек (през повечето време) и съм влюбена в Уоли, как Ийва няма да е!

12. Каролине и Йохан (Кралска афера) - и двамата трагични, несъвършени, но пълни със страст, идеи, жажда за промяна образи, които продължават да вълнуват дълго след финалните надписи.

Извинявам се на всички залепнали за телефоните или екраните на компютрите си от цялата тази сладникавост :) Все пак трябва да се съгласите, че връзките на повечето от тези двойки завършват с раздяла и истината е, че точно тези случаи са ми най-любими.Понякога вкарването на доза реалност в магията действа по същия въздействащ начин като прибавянето на мъничко магия в реалността.

Текстът на Стефка Проданова препечатваме от блога на Мария Пеева "Мама Нинджа"

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12193

6

SC

14.02 2017 в 09:38

Да има един голям пропуск - съпруг и съпруга, които са толкова влюбени един в друг, че се обичат до гроб. Буквално. На Вашето внимание - Гомез и Мортиша Адамс:

http://images6.fanpop.com/image/photos/33100000/The-Addams-Family-anjelica-huston-33154082-827-1250.jpg

59993

4

Red or Dead

12.02 2017 в 17:36

Естествено тук целенасочено е пренебрегната РУСКАТА класика “Вокзал для двоих“ с прекрасната Людмила Гурченко и партньора ѝ в този филм - Олег Басилашвили!!
https://goo.gl/iIrzCP

За да не бъда обвинен в тенденциозност ще добавя и Ален Делон и Роми Шнайдер от филма "Басейнът“

https://goo.gl/5OA9sg

А защо не и “Последно танго в Париж“ с ВЕЛИКИЯ Марлон Брандо и Мария Шнайдер.....
https://goo.gl/daL28J

38251

3

Denis Rizanov

12.02 2017 в 16:32

Е!? Моят вкус бил "кофти" пък той пак от същото ми дава?! Къде е разликата? Може би в това, че твойте не си правят селфита и не си окачват "герданчета" от цветчета?
Е ти едни по-убави.

http://ow.ly/oGRW308Vu6F

38251

1

Denis Rizanov

12.02 2017 в 15:07

Най-много ми харесва тази!

http://ow.ly/RED6308VpMZ