Джеки Чан разказва за живота си в книга

ОFFNews 26 април 2017 в 20:00 6946 1

Аз съм обикновен човек, който има смелостта да прави необикновени неща", казва филмовата легенда с почитатели по целия свят Джеки Чан.

„Остарях, преди да порасна“ е неговият личен разказ за живота на едно момче, израснало в бедност, но непреклонно следващо мечтата си. Започнал като анонимен каскадьор по снимачните площадки на Хонконг и станал световна звезда благодарение на упорития си труд и смелостта, която често е можела да му струва живота, Джеки Чан непрестанно надскача собствените си граници. Стремежът му към усъвършенстване, скромността и личната му харизма са станали негова отличителна марка, превръщайки го в любимец на млади и стари.

В книгата си големият актьор откровено разказва за успехите и за провалите си, за драматичните моменти в живота си, за многобройните травми, за рано сполетялата го слава и допуснатите грешки пред журналиста Джу Мо.

„Остарях преди да порасна” е сбор от необикновени разкази, затрогващи с откровеността си, с грижата към детайла, с привързаността към човека, с почтеност и много, много труд. Уж обикновен, а толкова различен в подхода си към другите и в опитите си да направи света едно наистина по-добро място, че често това го кара да изглежда наивен и лесна мишена за измами и манипулации. Но той дори не се спира да погледне лицата на онези, които са го излъгали. Не се интересува от разплата. Не му пречи да започне от нулата, както го е правил много пъти. Защото това е Джеки Чан.

Маниакален чистофайник, духовит флиртаджия, работохолик-перфекционист, предан син, мъдър баща, сърцат благотворител. Но това, което най-силно отличава Джеки Чан, е силната му привързаност и лоялност към хората, с които работи. Няма никакво значение кой какво върши. Респектът му към труда на другия е почти религиозен. А лоялността му към хората, допуснал в сърцето си, е несравнима. Джеки Чан никога не се храни сам, никога не пазарува само за себе си, никога не ляга да спи, ако около него има още някой буден.

Не позволява да се отпечата българското издание на книгата, преди да се добави списък с имената на всички каскадьори, с които е работил.

Днес Джеки Чан има всичко, което може да си пожелае един човек на изкуството: слава, богатство, звезда на Алеята на славата в Холивуд, Оскар за цялостно творчество.

От страниците на тази книга обаче става ясно, че Джеки Чан си остава едно пораснало момче, влюбено в професията си, което гледа на света и на себе си с чувство за хумор и винаги е готово за следващото голямо приключение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови