Затварят публичните домове в Русия заради Мондиал 2018

Последна промяна на 13 юни 2018 в 09:40 3555 0

Световното първенство по футбол винаги гарантира солиден оборот за най-древната професия. Не такъв обаче е случаят в Русия. Повечето публични домове в най-голямата държава по територия в света ще бъдат затворени по време на мондиала и вместо да реализират солиден оборот, ще бъдат изправени пред фалит.

Всъщност жриците на любовта няма да си вземат отпуска, за да се наслаждават на световното. В бордеите е получено изрично предупреждение от полицията, че ако работят по време на световното, ще има жестоки санкции и най-вероятно ще се стигне до затварянето им.

“Повечето публични домове няма да работят след заплахи от полицията”, казва Ирина Маслова, която е шеф на организацията “Сребърна роза”, грижеща се за правата на проститутките.

“Само тези публични домове, които си плащат на полицията и властите и се ползват с тяхното благоволение, ще останат отворени”, добавя Маслова, цитирана от "24 часа".

Причината за тези мерки е желанието на Русия да демонстрира изчистен имидж по време на първенството и да избегне нежелани инциденти.

Заради кризата, броят на проститутките в Русия в последните години е нараснал десетократно. Само в град като Екатеринбург те са десетки хиляди. Самите жени се обиждат на названието проститутка и предпочитат да ги наричат секс труженички.

В същото време от Руската църква със специално обръщение поискаха да бъде спряна продажбата на алкохол в предстоящия футболен месец.

Това щяло да доведе до една “спокойна, позитивна и радостна атмосфера”. Препоръчва се феновете да се отдадат на спорт и с това да покажат отношението си към първенството.

“Пиенето ще развали предстоящия празник”, се казва още в съобщението.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !