Запознайте се с човека зад модните провокации на Тайсън Фюри

OFFNews 25 февруари 2020 в 12:08 5535 0

Британският боксьор Тайсън Фюри победи с технически нокаут непобедения до този момент американец Дионтей Уайлдър в чакания с огромен интерес реванш помежду им и грабна пояса в тежката категория във версия WBC.

Това се случи през уикенда в Лас Вегас, а сега Уайлдър активира клаузата за реванш, който се очаква да се проведе през лятото. Фюри беше безапелационен на ринга, но не по-малко впечатляващо беше и присъствието му извън арената - на пресконференции, интервюта и т.н. Зад откачения му на пръв поглед стил на обличане стои британския дизайнер Нав Салимиан, който в миналото е обличал имена като Амир Хан, Конър Макгрегър и други.

Общото между тези личности е, че искат да блеснат, да не останат незабелязани, а с дрехите си искат да оставят послание, за което да се говори и да провокира съперника. Така например преди мача с Уайлдър, Фюри се появи с костюм, върху който беше щампован израза "You big Dosser".

В английския жаргон думата Dosser се използва за хора, които са толкова мързеливи, че чакат всичко наготово, спят по улиците, ровят по кофите. Най-близо до българското разбиране е клошар. С тези думи Фюри се обърна към Уайлдър след предишния мач помежду им, който завърши наравно. Британецът не прие резултата, като смяташе, че е бил подарен на Уайлдър и оттогава изразът стана толкова популярен, че вече се асоциира с американеца.

Преди мача помежду им в Лас Вегас Фюри допълнително разклати психиката на Уайлдър, появявайки се на официално събитие с костюм с това послание и определено не остана незабелязан. Другите костюми на Фюри са обикновено с шампован неговия лик. За първата пресконференция пък му беше подготвен костюм с кройка от 50-те, за да покаже малко мафиотски стил в духа на Лас Вегас от тази епоха.

"Фюри е необичаен клиент, защото е много нестандартен като физика. Не бях работил с такъв човек, той е истинска предизвикателство. Работим заедно от пет години и вече се разбираме и с едно кимване. Той има страхотно чувство за хумор и приема с радост провокациите, които влагам в костюмите, защото е игрив по природа.

Специално за мача в Лас Вегас искахме да вкараме елемента на шоубизнеса, да откраднем и доминираме в шоуто далеч преди мача. Той самият беше във възторг. "Нека откраднем шоуто, това е Вегас, бейби. Тук сме, за да се забавляваме", бяха думите му. Тайсън е много голям професионалист и обръща внимание на всеки детайл на ринга и извън него.

Той е убеден, че е номер 1 в тежката категория и затова му направихме и костюм с всички големи шампиони в спорта. Определено Тайсън е човек, който не ви оставя безразлични. Или го мразите, или го обичате. Аз като шивач се опитвам да задълбоча това отношение към неговата личност", разказва дизайнерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови