Тайсън Фюри развенча Бронзовия бомбардировач

OFFNEWS 23 февруари 2020 в 07:33 4755 0

Британецът Тайсън Фюри победи с технически нокаут носителя на пояса на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър в дългоочаквания реванш помежду им в Лас Вегас. Фюри не остави никакво съмнение в превъзходството си и двубоят беше прекратен в седмия рунд, след като Бронзовия бомбардировач едва се удържаше на краката си. Така Уайлдър загуби пояса и понесе първа загуба на професионалния ринг, докато Фюри се завърна на върха, откъдето беше свален заради положителна проба за употреба на кокаин, а поясите му бяха отнети.

Двубоят започна с много активна игра и от двамата боксьори. Фюри се хвърли в безспирни атаки, като Уайлдър отвръщаше с крошета, но понесе няколко сериозни поражения. Вторият рунд протече по-бавно, като Фюри търсеше силен удар, с който да разклати американеца.

Третият рунд беше изцяло в полза на Фюри, който прати Уайлдър за първи път в нокдаун. Американецът се изправи трудно и само гонгът спаси “Бронзовия бомбардировач” от по-лоша участ. В четвъртия рундУайлдър изглеждаше разсеян, пропускаше удари, докато Фюри трупаше аванс и изглеждаше много свеж.

В петия рунд британецът прати за втори път в нокдаун Уайлдър, който вече трудно се удържаше на краката си, но реферът не прекратяваше двубоя. В шестия рунд Фюри намали оборотите, а американецът изглеждаше все по-зле.

В крайна сметка в средата на седмия рунд реферът най-сетне се реши да сложи край на мъките на Уайлдър и прекрати двубоя, след като американецът понесе нови два тежки удара.

View this post on Instagram

And we got a fight! #wilderfury2 #nikeboxing

A post shared by Shane Goodell (@totallyinshane) on

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови