Спортни и музикални звезди се включват в благотворителна инициатива

OFFNews Последна промяна на 21 януари 2020 в 12:41 1296 0

Спортни и музикални звезди ще се включат в благотворителна инициатива "Вечер в подкрепа на Дани“, организирана от "Синя Зона Б-18".

Богатата и вълнуваща шоу-музикална програмата е финалната част от Благотворителната ни кампания "Заедно за Дани" в клуб "City Stage".

Специалната вечер този път е в подкрепа на 2-годишната Йордана, която страда от изключително рядката болест Проксимален бедрен дефицит (Congenital Femoral Deficiency).

Концертът ще се състои на 25-ти януари от 19:00 ч. в столичния клуб "Сити Стейдж" (City Stage, в подлеза на НДК).
Целта на мероприятието е да бъдат изказани благодарности към всички хора, които се включиха в различните благотворителни инициативи и дарителски кампании за Йордана през последните месеци и финално да бъдат събрани средства в помощ на малкото момиченце.

Подобно на миналогодишната кампания "Заедно за Божи и Марти", когато се включиха именити и обичани родни музикални артисти, и тази година български рок, поп и рап звезди подават ръка.

Своето участие дотук са потвърдили групите Подуене Блус Бенд и Конкурент, Маги Джанаварова, Alex P, Спенс, Играта, Моисей, Рафаел, Петя Алекса и Монти, част от квартета "Руди, Дули, Муден и Кукушев", други. Освен страхотна музика, всички посетители ще могат да се насладят и на разнородна сценична програма, която ще включва много танци, фокуси и фолклорни изненади.

Заради сериозното детско присъствие преди година, този път е предвидена специална част в програмата, която ще е посветена и насочена изцяло към най-малките в залата.

Не само на сцената, но и сред гостите ще присъстват VIP звезди, най-вече от спортните среди. Специални покани имат клубовете на Левски по футбол, баскетбол, волейбол, художествена гимнастика и много други спротни отбори, които през последните месеци се включиха в благотворителните инициативи за Йордана.

И тази година ще има Томбола. Закупувайки специални талони за нея, присъстващите ще могат допълнително да помогнат финансово за кампанията, но и шанс да получат награда. Също така, ще има специални кутии, където всеки, който не е успял или има желание да се включи в помощ на Дани, да го направи на място.

Припомняме, че проблемът на Йордана се изразява в деформация на дясното бедро и прогресивно скъсяване на бедрената кост, поради което, едното й краче е по-късо от другото с 5 см. Дани не може да ходи без специално изработени обувки с висока платформа, която коригира разликата в крачетата.

Въпреки сериозната диагноза, световноизвестният капацитет по детска ортопедия д-р Дрор Пейли от институт Сейнт Мери, Флорида, САЩ, се съгласи да проведе лечението и дава гаранция, че с няколко операции направени там, тя ще може да ходи. Първата операция на Дани предстои в средата на месец февруари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови