Пускат О Джей Симпсън на свобода?

Ивайло Йолчев 21 юни 2017 в 16:50 4189 0

О Джей Симпсън, един от най-прочутите затворници в света, може да излезе предсрочно на свобода тази година. Бившата звезда на американския футбол ще бъде изслушан от специална комисия на 20 юли. Той ще говори от килията си чрез видео връзка. При успех ще бъде пуснат на есен.

69-годишният Симпсън беше арестуван през 2007 година заради жесток въоръжен обир и отвличане от хотелска стая в Лас Вегас. През 2008 година звездата беше осъден на 33 години затвор с възможност за изслушване чак на деветата година.

Заедно с О Джей Симпсън в затвора влезе и неговия приятел Кларънс Стюарт, който беше осъден на 27 години. Държавното обвинение искаше далеч по- малки присъди за двамата - по 6 години. Но от друга страна наказателните закони в щата Невада предвиждаха за подобно престъпление доживотен затвор.

Животът на бившия спортист се преобърна след 1995 година, когато той бе принуден да разпродаде свои собствени трофеи след приключването на процеса, в който той бе обвиняем за убийството на съпругата си Никол и нейния любовник Роналд Голдман.

Тогава О Джей бе оправдан, но трябваше да плати близо 33 милиона долара обезщетения и такси. За да се сдобие с голямата сума Симпсън разпродаде своите отличия като спортист.

Предз 2007 година обаче разбрал, че техните настоящи притежатели се готвят да ги разпродадат на аукцион в Лас Вегас и пристигнал в хазартната столица с двама бели и шестима афроамериканци.

Според колекционерите имало някаква уговорка Симпсън да откупи обратно своите трофеи, но никой не подозирал какво всъщност е намислил той. Оказало се, че на търга ще се продава негов костюм от 1995 година, с който Симпсън се явявал на процеса за убийството на жена му Никол.

По едно време Симпсън и свитата му нахлули в стая на хотел "Палас Стейшън" и заплашили двама колекционери с пистолети, като искали незабавно да им върнат всички негови вещи и то без каквито и да е пари.

Единият от жертвите се опитал да набере полицията по телефона, но Симпсън му изтръгнал апарата, а човек от свитата му насочил към него дулото на пистолет.

                                   Серийният убиец Глен Роджърс отнесе в гроба тайната на О Джей

Иначе за смъртта на Никол и нейният любовник още се носят легенди. Физическият извършител се оказа сериен убиец, който беше осъден на смърт. Уж в последния си час той признал на брат си, че бил нает от О Джей, като обрал жертвите за заблуда. Килърът отнесе тайната в гроба. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови