Прогнози за мачове - трябва ли да се доверяваме на Типстъри

OFFNews 03 май 2022 в 13:15 1970 0

Betinum вярват, че във всяка една сфера е добре да се доверите на професионалист, освен ако вие самите не сте такива. Стига той да си разбира от работата и да е усъвършенстван такъв, със сигурност ще има какво да научите винаги, независимо от областта, към която сте се насочили. Все пак, на тези хора това им е работата и с това се занимават през основната част от времето си.

Ако смятате, че и сами можете да се справите с тази дейност, е много вероятно да ви се наложи да отделите доста време, за да сте успешни в това начинание. То изисква не само сериозни познания в света на залозите, но и здрава психика.

Можете да изгледате и нашия видео клип по темата за професионалните залагащи (типстъри).

В тази статия първо ще изброим основните видове типстъри или източници на прогнози, а след това ще споделим какво трябва да гледате избирайки, на кого да се доверите.



Видове типстъри

Има много видове и то не винаги конкретно типстъри, а места, на които ще откриете някакви прогнози. Сега ще се опитаме да изброим основните, на които бихте се натъкнали в интернет най-вече в България, разбира се, тъй като в други държави ситуацията в тази сфера е различна.

1. Свободни фейсбук групи;
2. Организирани типстърски фейсбук страници/групи;
3. Телеграм канали/групи;
4. Сайтове за безплатни прогнози;
5. Сайтове за безплатни и платени прогнози;
6. Сайтове с индивидуални типстъри.

На кои типстъри да се доверим

В свободните фейсбук групи има обикновени аматьори залагащи, които просто пускат снимки на своите фишове с колонки от големите или по - известните европейски лиги или лиги, които следят. Това не са професионални залагащи, а просто хора, споделящи своите виждания с другите по добра воля.



Организираните типстърски фейсбук страници или групи обикновено са от един човек или екип от няколко човека, които се представят за типстъри. Най-честата практика е те да имат няколко абонамента и да пускат различни видове прогнози в затворени групи или дори лични чатове. Историята е показала, че голяма част от тях са откровени измамници, а при останалите добрите им резултати са силно преувеличени или представени като такива с приличен маркетинг. В крайна сметка те дори нямат собствена платформа и най - вероятно даже не плащат данъци. Т.е. целият “бизнес” е незаконен и могат да правят каквото си поискат.



Телеграм канали/групи. Тук вече можете да попаднете буквално на абсолютно всичко. Пак измамите са доста. В повечето безплатни канали няма да намерите нещо впечатляващо, нито ще печелите в дългосрочен план. Поне нашата идея за безплатен канал е той да е предпоставка и да показва какво бихте получили в платените такива, само че с не толкова високо качество. Въпреки това в канала на Бетинум от безплатния абонамент също ще видите стойностни залози като там държат средна печалба от около 9% (ROI) на месец, което е и целта. Връщайки се на типстърските телеграм канали много внимавайте ако ви искат пари за абонамент. Разучавайте, гледайте статистики, можете дори да ги попитате дали имат лимитирани акаунти в европейските букита. Впрочем това е един от най - добрите показатели дали един типстър е успешен.



Сайтовете за безплатни прогнози обикновено дават такива на големите лиги, т.е. нищо по - различно от обикновени аматьорски залози. Печалбата на тези сайтове идва от афилейти на различните букмейкъри. В този ред на мисли даваните залози там са обикновен хазарт за забавление, защото на практика тези сайтове работят с букмейкърите против вас и взимат от вашите пари. Съответно при регистрация в определен европейски букмейкър на даден човек се случва така, че впоследствие част от загубите му в този букмейкър отиват към сайта.

В България няма чак толкова много сайтове с абонаменти, но тук идеята е съвсем различна. Тези сайтове печелят, когато даден човек си закупи абонамент при тях, т.е. колкото по-качествена услуга предлагат, толкова по - добре за тях, съотвентно и за клиентите. Идеята тук е да се печели, а не да се губи. Въпреки това не вярвайте много на сайтове без прозрачни, ясни и професионални статистики от поне половин година назад. От този тип сайтове с абонаменти е и Бетинум като те са се постарали да предоставят техните статистики по най - професионалния начин с най - важните метрики + всеки един залог с фиш заложен в дадения букмейкър към него, за да бъде напълно ясно за всеки какво представлява услугата. Вярваме, че така трябва да се прави.



Сайтовете с индивидуални типстъри също са препоръчителни, защото там можете пак да видите индивидуалната статистика на всеки един професионален залагащ. По същата логика тя трябва да е представена с основните метрики като Yield, ROI, среден коефициент, среден залог и т.н. Много внимателно трябва да подбирате типстърите ако ще се доверявате на платени такива в този тип сайтове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!