Михаел Шумахер на 48 години днес - най-тежката битка продължава

OFFNews Последна промяна на 03 януари 2017 в 19:40 20123 0

Легендата на Формула 1 Михаел Шумахер навършва 48 години днес. Германецът продължава да води най-важната, най-тежката битка в живота си, започва материал на bTV.

В края на 2013 г. той претърпя ужасяващ инцидент на ски писта във френските Алпи. Въпреки че е опитен скиор и не се спуснал с висока скорост, Шуми ударил скала. След сблъсъка каската му бе счупена на две, а специалистите изразиха мнение, че ако не е бил с пълна екипировка, инцидентът щял да се окаже фатален.

Оттогава досега семейство Шумахер не разпространява информации за състоянието на шампиона. Знае се само, че лекарите го приведоха в кома, а след като излезе от нея Шуми беше изписан и изпратен у дома. В момента 7-кратният световен шампион във Формула 1 се възстановява в семейната къща в Гланд, Швейцария, намираща се на Женевското езеро.

Близките му обаче не допускат медиите до Шумахер. Съпругата му Корина дори даде на съд три германски жълти издания за разпространение на невярна информация за състоянието на бившия пилот.

През 2016 г. семейство Шумахер стартира инициативата "Продължавай да се бориш", за да изрази благодарността си към неговите почитатели, които не спират да го подкрепят.

„Инициативата „Продължавай да се бориш“ е още един знак на уважение и благодарност на Михаел и семейството му към неговите фенове. Искаме да канализираме позитивната енергия, която Михаел и семейството му получават, и да мотивираме всички, вдъхновени от кариерата и духа на Михаел, да продължават да се борят и никога да не се отказват“, заяви мениджърката на Шуми - Забине Кем.

Изигра се и благотворителен мач за Шуми. В същото време според медиите в Германия сметката за медицинските грижи отдавна е надвишила 15 млн. евро. Притесненията, че финансите на семейство Шумахер са безпочвени, тъй като Михаел е заработил над 750 млн. евро през бляскавата си кариера във Формула 1.

Агентът му обясни и защо семейство Шумахер запазва мълчание: „Всички знаем, че аз просто не мога и не искам да разкривам нищо за здравословното му състояние, защото трябва да уважаваме желанието на семейството му. За съжаление, това е единственият начин. Няма друг. Но искаме да продължаваме да защитаваме интересите му“

"Наследството, което той завеща, все още се цени от хората, имащи честта да работят заедно с него. От инцидента с Михаел не пострада само той, а цялото му семейство. Състоянието на Шумахер е въпрос, който близките му не искат да бъде публично достояние, и трябва да бъдат разбрани. Това, което преживяват Мик, Джина-Мария и Корина, е невероятен тест във вярата и силата им", добавя Рос Браун - бивш шеф на Шуми във "Ферари" и "Мерцедес".

Михаел Шумахер беше доминант във Формула 1 между 1994 и 2004 г. В този период германецът завоюва световната титла 7 пъти. Той записа първата си победа преди цели 25 години - през 1992 г. на пистата "Спа" в Белгия.

И докато сега Михаел продължава да се бори, наследникът му - Мик Шумахер, върви уверено по стъпките на баща си. 17-годишният талант вече се състезава във Формула 3. Шуми сигурно се гордее с него!