Крум Стоянов пред Nostrabet: Етър тръгва нагоре, мястото му е в златната среда

OFFNews 05 септември 2023 в 10:11 1104 0

Крум Стоянов
Крум Стоянов

След като изнесе добри игри, но поради малшанс в завършващия удар и заради странични фактори нямаше победа в първите си шест мача, Етър най-после я постигна при седмия опит. Този успех със сигурност ще вдъхне увереност и самочувствие на играчите, които не искат да треперят за оцеляването си в елита. С основна заслуга за първите три точки на „виолетовите“, спечелени в столичния квартал „Надежда“, е капитанът Крум Стоянов, който постави началото на обрата с фамозен гол.

Пред Nostrabet.com Стоянов направи анализ на представянето на Етър досега и разкри своите очаквания за бъдещето на тима.

Г-н Стоянов, защо преди гостуването на Локомотив имахте само една точка?

Това бе незаслужено и несправедливо, тъй като във всички мачове до този момент, с изключение на този с Лудогорец, абсолютно срещу всички съперници играхме като равен с равен, а няколко от тях ги надиграхме. Липсваше ни обаче късмет пред гола, а и съдиите откровено ни ощетиха и повлияха върху крайните ни резултати в няколко срещи. Дори бих казал, че Етър е най-ощетяваният от началото на сезона. Ако всичко беше наред, трябваше да имаме поне 7 точки преди двубоя с Локомотив, а след него вече 10.

Какво си казахте преди сблъсъка с Локо?

Още в автобуса, когато пътувахме за столицата, всички бяхме единодушни, че няма закъде повече да отстъпваме и този мач ще го вземем. Казахме си, че излизаме, бием и тръгваме нагоре. Ние бяхме уверени в силите си и пределно амбицирани да покажем, че Етър има стойност. Бяхме сигурни, че няма какво друго да стане с оглед на игрите, които показвахме. Ние играехме приличен футбол и създавахме доста положения във всеки мач, така че бе време усилията ни да бъдат възнаградени.

Когато съперникът ви поведе, какво си помислихте?

Аз лично не съм се смутил, тъй като бях сигурен, че ще обърнем развоя на мача. Знаех как сме играли до този момент и знаех, че ако играем по същия начин, което бях сигурен, че ще направим, ще излезем крайни победители.

Голът, с който изравнихте, най-красивият ли е за Вас в кариерата?

Аз съм защитник и рядко бележа, но ако трябва да бъда честен, да, това е най-хубавият ми гол. Изпълнението бе трудно, тъй като топката падаше отвесно и се въртеше, но аз съм придобил опит с годините и знаех как да я натисна, за да се получи ударът.

Малко след като изравнихте, Ви смениха заради контузия. Какво е състоянието Ви?

Имах проблеми с адуктора и затова играх на инжекции и срещу Ботев, и срещу Локомотив. Може би трябваше да пропусна последната ни среща, но не исках да оставям момчетата. Възможно е проблемът да се е усложнил при головия ми удар, защото малко след това болките се увеличиха и нямаше как да продължа. Но сега се чуствам добре, предписана ми е терапия и до седмица очаквам да подновя пълноценни занимания и да съм на линия за домакинския двубой с Локомотив Пловдив след паузата в първенството.

Къде е силата на Етър?

В отбора са събрани доста опитни и можещи футболисти, които имат много мачове в елита и чужбина. Имаме също сплотен и задружен колекгив, и смея да твърдя, че Етър рзполага със солиден и балансиран състав.

Какъв треньор е Емануил Луканов?

Страхотен специалист и един от най-добрите в групата. Той има модерни виждания за футбола, прави разнообразни тренировки и начина, по който Етър играе, показва, че сме на прав път.

Какво изисква основно от вас?

Г-н Луканов дава свобода на всички играчи и се стреми да не вкарва напрежение. Важно е също да отбележа, че е и прекрасен човек и има верен подход и отношение към футболистите.

Има ли резерви Етър?

Разбира се, че има. Можем да играем още по-добре и да сме по-ефективни, и очаквам с мачовете да надграждаме. Това обаче, което най-много ме радва е, че Етър е в състояние да се надиграва с всеки отбор и на всеки терен. Ние показахме, че не се затваряме, можем да атакуваме и да практикуваме открит футбол навсякъде.

Ако сравните Етър с другите тимове при майсторите, какво бихте казали?

Пред нас са Лудогорец и ЦСКА, които имат рекордни бюджети и ще се борят за титлата, а Левски, Черно море и Локомотив Плодив ще поддържат интригата за върха и третото място. Но Етър не се страхува от никой. Ние можем да се противопоставим на всеки отбор.

Какво ви казваха феновете на Етър преди мача с Локомотив в София?

Преди всичко искам да им благодаря за отношението и подкрепата. Те виждаха, че играем добре, оценяваха го и въпреки че имахме само една точка, бяха плътно зад нас. Благодаря им и за търпението, тъй като вървяха, че с оглед на тези наши силни продукции, е въпрос на време да започнем да побеждаваме.

Вашите очаквания от Етър занапред?

Оттук нататък като цяло мисля, че ни очаква добро бъдеще и смятам, че ще започнем да побеждаваме по-често. Надявам се вече да не ни пречат странични фактори, надявам се да ни оставят да играем и да сме зависими от себе си. Ако се получи, ще сме по-нагоре в класирането.

Колко по-нагоре?

За мен мястото ни е в златната среда и класиране между 7-о и 9-о място ще ни прилича, защото като единици и отбор на Етър не му отива да е на дъното. Ние имаме сили и инидивидуален и отборен потенциал да печелим точки и победи и всички да се съобразяват с нас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика