Британска легенда от "Тур дьо Франс" стана жена

ОFFNews 07 юли 2017 в 18:08 7490 0

Снимка Rex Features

Бившият ас от "Тур дьо Франс" Робърт Милър претърпя сексуална трансформация и вече е жена! Британският колоездач е наричан "Кралят на Планината" заради качествата му на отличен катерач.

В момента бившият спортист е привлечен в коментаторския екип на ITV4 за Тура. Днес той/тя обяви официално, че се казва Филипа Йорк и с това женско име ще предава репортажите си.

Йорк, един от най-известните британски колоездачи за всички времена, направи име с победата си в класацията за катерач на Тур дьо Франс през 1984 година. Той започна сексуалната трансформация преди 17 години, но дълго време пазеше мълчание. 

Шотландецът е първият топ състезател в този спорт, който публично обявява, че вече е жена! "Краят на това пътуване означава, че от дълго време аз живея като Филипа", написа тя за сайта Cycling News, където също изготвя материали.

"Стъпката в тази посока под грижливото око на медицинския екип до завършване на трансформацията от един в друг пол винаги е трудна и отнема доста време в лутане на душата", написа бившият Робърт, сега Филипа.

Роденият като Йорк в Глазгоу състезател има и второ място през 1987 година от Джирото. През 1985 година  сключва брак с французойка на име Сили Транслер. Е, на младите не им е било писано да са щастливи, докато смъртта ги раздели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови