Атанас Пашев пред Efirbet: Надявам се Ботев (Пд) да ликува в Кипър

OFFNews 21 юли 2022 в 14:28 1749 0

Атанас Пашев

Снимка ефирбет

Атанас Пашев

Пловдивският Ботев изигра добър мач при завръщането си на европейския терен срещу кипърския АПОЕЛ, който завърши при нулево равенство. Така „канарчетата“ запазиха шансовете си да продължат напред за реванша в Никозия.

ЕфирБЕТ потърси знаменитото ляво крило на Ботев Атанас Пашев, за да изрази своето мнение за европейската изява на неговия любим клуб и неуспешния му старт в родното първенство, както и по други актуални теми за „жълто-черните“.

Г-н Пашев, как видяхте Ботев срещу АПОЕЛ?

Доволен съм от играта на момчетата при завръщането им в Европа. Те се представиха на ниво срещу съперник с по-голям турнирен опит и не допуснаха опасни ситуации пред нашата врата.

Това ли беше най-силният мач на ботевци през новия сезон?

Може да се каже, че от мач на мач Ботев играе все по-добре и очаквам скоро да е в оптимална форма.

Какво Ви хареса в продукцията на Ботев?

Най-вече, че играха тактически дисциплинирано и мъдро, тъй като турнирните мачове нямат нищо общо с шампионатните. Харесаха ми също желанието, старанието и себераздаването на всичките ни играчи.

Как бихте коментирали пропуска на Брахими през първото полувреме?

Вижте, всичко стана много бързо и не може да се обвинява Мохамед. Той изигра правилно ситуацията, след като тръгна да лъже вратаря, който излезе навреме и го затвори. Брахими обаче нямаше късмет, тъй като след финта топката му дойде дълга.

Изненадан ли сте, че липсваха чисти положения?

Не. Това е турнирен сблъсък и мачовете са два, така че всеки играе за резултат и си прави сметки. Много често в подобни двубои едно положение или една грешка могат да реши всичко и затова играчите са внимателни и пределно концентрирани.

Ако сравните двата отбора спортно-технически, на кой ще дадете предимство?

Според мен силите са изравнени. Както откъм футболисти с индивидуални качества, така и по отборна игра.

Предвид резултата, има ли фаворит за реванша?

Не смятам, че има такъв. Мачът остава отворен и ще започне отначало, но ако някой отбележи гол, ще получи психологическо предимство, което е от важно значение в подобни срещи.

Как трябва да играе Ботев в Никозия, за да излезе краен победител?

Задължително да бъде на нивото от първия мач и да се стреми да реализира поне едно попадение. При всички случаи Ботев има своите шансове и възможности да ликува в Кипър.

Допускате ли продължения или дузпи?

Всичко е възможно да се случи в такъв сблъсък, за всичко трябва да са подготвени нашите и затова им пожелавам да изиграят умно и реванша.

Г-н Пашев, да преминем към нашето първенство. Как приехте двете загуби на Ботев в първите два мача?

За мен бяха колкото неочаквани, толкова и незаслужени, тъй като нашият отбор не бе надигран в нито една от двете срещи и създаде достатъчно положения, за да ги спечели, но бе преследван от малшанс и липса на късмет. Да не забравяме обаче, че в първите кръгове отборите не са на 100 %, а и съставите им не са избистрени и ставаме свидетели на изненадващи и нелогични резултати, но после всичко си идва на мястото.

Тези шест изгубени точки как ще се отразят на отбора?

Може би те доведоха само до известно напрежение, но след добрия мач с АПОЕЛ, съм обнадежден, че ще последва и първа победа за нас в родния елит още в събота, след която ще тръгнем нагоре и бързо ще наваксаме изпуснатото на старта.

Къде виждате Ботев в класирането този сезон?

Нашето място е в зона Европа, в тройката. В тези сложни времена за живот клубът ни е обезпечен във всяко едно отношение от собственика, а и имаме нужния отборен потенциал и вътрешна конкуренция, не само да гоним високи цели, но и да ги постигаме.

Вижда се обаче, че без Неделев Ботев не е същият тим?

Отсъствието на футболист с качества и лидер като Тодор Неделев би се отразило на всеки отбор, не само на нашия. Малко са играчите в първенството като него, които могат да решат даден мач само с едно отиграване.

Ще се научи ли Ботев да играе и побеждава без Неделев?

Трябва да го направи, тъй като няма друг избор. Мачовете следват един след друг, а ние не можем да си позволим да изостанем от челото. Що се отнася до Тошко, не бива да се форсира завръщането му в игра, колкото и да ни е необходим. За него е най-важно да се възстанови напълно, независимо колко време ще отнеме това.

Намери ли Ботев в лицето на Мартин Секулич така желания голмайстор?

Първите ми впечатления от хърватина са добри и дано да се окаже сполучлив трансфер. Хубаво е, че вкара два пъти в дебюта си във Враца и ще се радвам, ако се превърне в жокера в нашата атака.

Справедливи ли са критиките, които Антоан Бароан получава?

Мога да кажа само, че той има качества и се надявам да разгърне потенциала си. Не е казано, че Бароан винаги трябва да вкарва, важно е да излиза на терена спокоен и уверен в себе си. Ако се получи, ще виждаме най-доброто от него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови