Агитка в Англия събра пари за треньор, разплака го (видео)

OFFNews 09 януари 2017 в 23:07 3388 0

В света на милиардите истинските емоции, хора и жестове остават за  футбола от долните дивизии. Острова се трогна от историята на Джим Бентли, мениджър на Моркамб. Тимът се състезава в четвърто ниво на английския футбол. 

Треньорът беше наказан с два мача и 1000 паунда глоба за реакция след червен картон в мач на неговия тим. 40-годишният Джим, който служи вярно на клуба 9 сезона като играч и вече седми като мениджър, не водеше Моркамб срещу Нотс Каунти. Той обаче получи страхотна изненада след края.

Бентли беше поканен от представител на запалянковците, който му връчи 1000 паунда. Те бяха събрани от привържениците по трибуните, за да може мениджърът на "скаридите" да плати глобата..

Камерите уловиха изражението на коравия мъж, който се опита да запази сълзите си, но накрая се обърна и не издържа, трогнат от жеста на публиката.

"Скаридите" в момента са под страхотен финансов натиск и се намират в  трансферно ембарго. Асоциацията на професионалните футболисти пък помага на тима за заплатите в отбора.

Защитникът Бентли се присъедини от аматьорския Телфорд през 2002 година и записа близо 300 мача за тима преди да поеме мениджърския пост преди 6 години. Моркамб върви на 17-о място в Sky Bet League Two, печелейки два от последните 4 мача.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови