Започва реконструкцията на порта в Несебър, средствата са осигурени

OFFNews 17 март 2021 в 12:21 896 0

До дни ще стартира реконструкцията на рибарското пристанище в Несебър. Средствата за мащабната модернизация са осигурени като безвъзмездна финансова помощ по Програмата за морско дело и рибарство.

Новината съобщи кандидатът за народен представител от ГЕРБ Димитър Бойчев, който от години представлява региона в парламента.

С реализиране на проекта ще се постигне оптимизиране на капацитета на пристанището, ще се осигури подобряване на условията за улов, разтоварване и първа продажба на риба. Инвестицията ще създаде защитена акватория за безопасно акостиране на рибарски лодки и кораби. Така реално ще се осигурят адекватни условия за осъществяване на риболовна дейност. 

Проектът предвижда и изграждането на многофункционален обект с пазар за току-що извадена риба. Ще бъдат разположени преместваеми обекти и кран за лесно разтоварване на улова. 

На пристанището ще функционират хладилни камери, ледогенератор за люспест лед, склад за амбалаж и инвентар, както и щандове за продажба на риба със слънцезащитни съоръжения към тях. С осъществяването на проекта ще се повиши и енергийната ефективност на порта. Модернизацията на съоръжението ще подобри безопасността и условията на труд. 

Парламентарни избори 2021

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Иво Мирчев: Пеевски усети, че съдебната власт му се изплъзва и свали правителството