Започва предизборната кампания

Offnews Последна промяна на 05 септември 2014 в 07:46 2523 1

Избори 2014

Днес започва предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори на 5-ти октомври. 

18 партии, 7 коалиции и 5 независими кандидати ще се състезават за доверието на избирателите по време на кампанията. 

Независимите кандидати са в районите Благоевград, Бургас, София 24 -и район, София 26-и и Хасково, каза говорителят на ЦИК Камелия Нейкова. В тези избори всички партии и коалиции, с изключение на една, имат регистрирани кандидатски листи в 31 изборни района.

МВР, ДАНС и Прокуратурата създадоха специално звено, което ще следи за нарушения по време на предсрочните парламентарни избори.

Междуведомственото звеното има за цел да ще гарантира свободното упражняване на избирателното право на гражданите. Освен това съвместните действия на институциите би трябвало да не допуснат манипулирането на вота.

Ще бъдат създадени и областни спецзвена, в които ще има окръжен прокурор, директор на ОДМВР и директор на ТД „Национална сигурност“.

Националното междуведомствено звено и областните звена ще действат от деня на откриването на предизборната кампания до обявяването на резултатите от гласуването.

По време на целия предизборен период ще има дежурни звена и в трите институции.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.09 2014 в 13:34

Най-важният момент в новата българска история. След месец ще се разбере напуснали ли са България младите и кадърните или са останали само изкуфели пенсионери без памет, платени цигани и про-руската шайка на БСП-ДПС-Атака-Бареков-Костов.