Владислав Панев за Сараите на Вълка до яз. Искър: Да видим дали горските ще обжалват

OFFNews 18 юни 2021 в 14:20 2169 0

Ако Югозападно горско стопанство обжалва заповедта на главния архитект на София Здравко Здравков за събаряне на незаконната сграда на Био майнинг в ловно стопанство Искър, това ще е категоричен знак за натиск и причина за незабавно уволнение на управлението му.

Това коментира кандидат-депутатът от Демократична България Владислав Панев, който подаде сигнал за незаконната дейност на фирмата на Румен Гайтански – Вълка през август миналата година. 

Био майнинг, която има договор за съвместна дейност, през която строи Сараите в ловно стопанство Искър, е пряко замесена в схемите на държавната Българска банка за развитие. Тя продава за 150 милиона лева компанията Пътстройинженеринг, регистрирана в момчилградско село, на Роудуей кънстракшън с кредит от ББР. Това е предприятие с десетократно по-малко активи, така че е трудно да сe разбере как този кредит ще бъде върнат. За сметка на това Гайтански има чисти 150 милиона, без висящ кредит. С малка част от тези пари строи и Сараите в ловното стопанство, обясни Владислав Панев.

“Това не е битка срещу конкретно лице. Това е битка за справедливост!”, допълни той, като аргументира действията си по осветляване на незаконното строителство и използване на държавното стопанство.

От хода на горските ще стане ясно дали България все още е превзета държава или има светлина в тунела. Сега прожекторите са насочени към тях. Ще продължат ли да играят по свирката на олигархията, или ще заемат позиция, която отговаря на националните интереси, коментира още Панев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови