Владислав Панев, ДБ: Предложените от Трифонов реформи са козметични. Не са изключени нови избори

"Цената на „Демократична България“ са истинските реформи. ДБ няма да отстъпи от основните си принципи"

OFFNews Последна промяна на 12 юли 2021 в 13:43 4851 0

Представените от Слави Трифонов приоритети са козметични и няма да доведат до сериозни промени, коментира пред „Хоризонт“ съпредседателят на „Зелено движение“ и коалиционен партньор на „Демократична България“ Владислав Панев.

„Трябва да се запознаем по-обстойно с приоритетите, защото в изредените от него приоритети, по-скоро не виждам такива за дълбоки промени в обществото, по-скоро част от тях са наистина козметични“, каза той.

Цената на „Демократична България“ са истинските реформи в редица области. ДБ няма да отстъпи от основните си принципи – модернизация, законност, справедливост и свобода, заяви по-рано пред БНР Панев, водач на листата на ДБ в 24 МИР София.

„Не сме склонни на компромиси по отношение на главните ни приоритети, което означава, че нови избори са евентуално вероятни“, посочи той в предаването „Преди всички“.

Името „Росенец“ е още доста прясно за нас и избирателите и няма как да преговаряме с ДПС, изтъкна Панев.

„Естествено, ако те решат да подкрепят правителство на дълбоките реформи – те все пак го заявяват това, нека го подкрепят, но разговори, преговори, извиване на ръце с ДПС ние няма да правим.“

Запитан дали ДБ са склонни някои от сега действащите служебни министри да запазят своите постове, Панев заяви:

„Това може да се окаже един от вариантите, доколкото част от служебните министри си вършат работата много добре. Ако такова правителство прерасне в редовно, това означава, че ще имаме и парламент, който да извърши необходимите промени в съдебна реформа и в регулаторите. Вече оттук нататък важното е дали ще има мнозинство за такива реформи. Ако такова има, то вариантът „служебно правителство+“, но с парламентарна подкрепа за дълбоки реформи е възможно.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови