Владислав Панев, ДБ: Предложените от Трифонов реформи са козметични. Не са изключени нови избори

"Цената на „Демократична България“ са истинските реформи. ДБ няма да отстъпи от основните си принципи"

OFFNews 12 юли 2021 в 13:43 5209 0

Представените от Слави Трифонов приоритети са козметични и няма да доведат до сериозни промени, коментира пред „Хоризонт“ съпредседателят на „Зелено движение“ и коалиционен партньор на „Демократична България“ Владислав Панев.

„Трябва да се запознаем по-обстойно с приоритетите, защото в изредените от него приоритети, по-скоро не виждам такива за дълбоки промени в обществото, по-скоро част от тях са наистина козметични“, каза той.

Цената на „Демократична България“ са истинските реформи в редица области. ДБ няма да отстъпи от основните си принципи – модернизация, законност, справедливост и свобода, заяви по-рано пред БНР Панев, водач на листата на ДБ в 24 МИР София.

„Не сме склонни на компромиси по отношение на главните ни приоритети, което означава, че нови избори са евентуално вероятни“, посочи той в предаването „Преди всички“.

Името „Росенец“ е още доста прясно за нас и избирателите и няма как да преговаряме с ДПС, изтъкна Панев.

„Естествено, ако те решат да подкрепят правителство на дълбоките реформи – те все пак го заявяват това, нека го подкрепят, но разговори, преговори, извиване на ръце с ДПС ние няма да правим.“

Запитан дали ДБ са склонни някои от сега действащите служебни министри да запазят своите постове, Панев заяви:

„Това може да се окаже един от вариантите, доколкото част от служебните министри си вършат работата много добре. Ако такова правителство прерасне в редовно, това означава, че ще имаме и парламент, който да извърши необходимите промени в съдебна реформа и в регулаторите. Вече оттук нататък важното е дали ще има мнозинство за такива реформи. Ако такова има, то вариантът „служебно правителство+“, но с парламентарна подкрепа за дълбоки реформи е възможно.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови