Вижте листите на ПП Глас Народен (част 2)

OFFNews 01 април 2021 в 16:36 3385 0

Представяме част от хората, които са в листите на ПП Глас Народен, а всеки от тях отговори на няколко въпроса: Кой е той? Защо е избрал политиката? Защо е избрал ПП Глас Народен? Какво ще направи, ако влезе в парламента?

В листите си ПП Глас Народен залага на млади хора, на хора с образование, ценз, работа. „Ние не се борим помежду си, а целта ни е обща“, каза лидерът на ПП Глас Народен Светльо Витков и призова симпатизантите на партията да гласуват с номер 19 без преференции.

18 МИР Разград

Казвам се Маргарита Иванова, адвокат. Водач на листата на ПП „Глас народен“ за 18-МИР.

Да кажа, че съм влязла в политиката не мога. Аз не се смятам за политик, а за редови гражданин на Републиката. Гражданин, които иска да живее в нормална държава с ясни правила и процедури. Гражданин, който свободно може да заяви позиция по отношение на всяка една сфера от социално-икономическия, културния и политически живот в страната. Гражданин, който живее свободно в собствената си страна.

Защо избрах „Глас народен“ ли? Може би защото това не е партия от статуквото в последните тридесет години преход. В ПП „Глас народен“ срещам съмишленици, които искат да работят обществото да бъде образовано „политически“ и да взима решения разумни и осъзнати. Само такова общество, може и ще търси отговорност от избраниците си.

Като народен представител ще работя за едно добро бъдеще на децата ни. Като водач на листа и кандидат-народен представител подписах декларация към Националната мрежа за децата, че ще бъда в подкрепа на програмите и мерките за развитие на подрастващите поколения. От грижата за децата започва и промяната, която аз като един мислещ и необременен политически човек искам да постигна. Децата са нашето бъдеще и те трябва да израстват в спокойна среда , лишена от насилие – домашно, информационно и телесно.

19 Русе

Водач на листата е Зорница Желева Пейкова.

Родена съм през 1970 г в град Добрич. Висшето ми образование е в ТУ - Варна, специалност "Индустриален мениджмънт" с образователна степен магистър. Семейна съм. Имам дъщеря, която е моето щастие и гордост! Не съм членувала в други партии освен в ПП "Глас Народен".

Влизането ми в политиката беше спонтанно през 2011 г. Годината, в която събирах подписи за регистрацията на Светльо Витков като кандидат за президент на Република България

Член съм на ПП Глас Народен от 2013 година. От тогава до ден днешен живея с убеждението, че не съм сбъркала в избора си. Това е партията, чиято политика и цели е много близка до моите идеи и характер. Бунтар по природа, аз се разпознавам в ПП "Глас Народен".

Ако вляза в парламента ще работя за създаването на закони, които ще се спазват, а не просто да бъдат написани на лист хартия!

20 Силистра

Водач на листата за област Силистра е Ангел Ангелов.

Роден съм в гр. Добрич през 1979 година. Не съм семеен. Завършил съм Икономически университет – Варна специалност "Маркетинг". След което съм завършил Великотърновски университет "Св. Св. Кирил и Методий" специалност "Педагогика". Работя като учител по икономически дисциплини. От 2019 г. съм общински съветник в община Добрич. Координатор съм на ПП Глас Народен за Североизточна България!

Влязох в политиката, защото ми омръзна да ме лъжат и да ми обясняват как нещата се случват, а всъщност тъпчем на едно място!

В ПП Глас Народен съм от самото учредяване на партията. Избрах ПП Глас Народен, защото вижданията и предложенията на партията за развитието на България, съвпадат с моят начин на мислене и култура.

Ако вляза в парламента ще работя за повишаване качеството на образование в България. За създаването на общество, което ще отхвърли чалга културата като начин на мислене и живот!

Втори в листата е Искрен Добрев

Казвам се Искрен Добрев на 40 години. Завършил съм Добруджански технологичен колеж – Добрич, специалност Земеделска техника и технологии. Имам и висше образование от Русенски университет „Ангел Кънчев“, специалност "Аграрно инженерство". От 2014-та работя като главен инженер сервизна дейност в компания в сферата на земеделската техника.

Защо влязохте в политиката? Аз не съм влязъл в политиката, тя влезе в мен.

Защо избрахте Глас Народен? Защото това е най-младата партия и все още е чиста, неопетнена и с много читави хора.

Какво ще направите, ако влезете в парламента? Ще работя за развитието на селското стопанство в България!

22 Смолян

Водач на листата е Неделин Бояджиев.

Аз съм историк, лингвист, преподавател и преводач. Практикувам японски бойни изкуства.

Защо влязох в политиката? Защото ми омръзна да ни управляват неграмотни и малоумни илитерати, на които мястото им не е в политиката.

Защо избрах ПП Глас народен? Заради основните приоритетни сектори на тази партия - образованието, науката и културата. В момента на тези сектори не се обръща необходимото внимание.

Какво ще направя, ако вляза в парламента? Ще работя за подобряване на сферите на образованието, науката и културата. Ще се включа в комисията по образование, както - и в групите за приятелство с Япония, Франция, Белгия, Канада.

Д-р Христо Иванов Мануков, лекар-кардиолог в Пловдив УМБАЛ "Свети Георги" отделение по инвазивна кардиология, семеен родител на първокластник, любител на бойни изкуства и други интереси.

Опитвам се да се захвана с това начинание - политиката именно с ПП "Глас народен" заради партийните приоритети - медицина, здравеопазване, проблеми с НЗОК, образованието и т.н. Покрай един първоначално мой пациент в последствие и приятел, който също е член на партията, реших и аз да опитам да де включа.

Ако вляза в парламента, ще се опитам до колкото е възможно да работим по партийните приоритети!

23-и МИР

Водач на листата е Светослав Витков.

Втори е Антон Андонов.

Аз съм юрист от Софийски университет "Св. Климент Охридски". Понастоящем се занимавам със строителство в областта на телекомуникациите, жилищно, специализирано (обекти от национално значение), метални конструкции, радарни инсталации.

Защо влезе в политиката? Защото смятам, че промяната която желая се корени във всеки един от нас. За да променим системата и начина си на живот, първо трябва да променим себе си. Затова и реших да вляза в политиката - това е и част от моята лична промяна. Тъй като никога не съм искал да се занимавам с политика, но смятам, че не мога да обвинявам никого, докато аз самият не съм опитал да направя нещо положително по темата.

Защо избра Глас Народен? Защото партията е отворена към млади хора и нови идеи. Защото от години познавам и уважавам Председателя като обществена личност. Имам доверие в него персонално, както и в ПП Глас Народен, което не е било подведено през годините.

Какво ще направиш като влезеш в парламента? Моите основни точки са mоложителен прираст; образование; реформа на държавната администрация; реална отчетност на разходваните средства от бюджета; подпомагане на бизнеса; контрол върху качеството на хранителните продукти и водата; повишаване качеството на въздуха в големите градове.

Смятам, че всички от изброените, са както от първостепенна важност, така и взаимосвързани, по такъв начин, че не може да променим което и да е, без да обърнем внимание на другото. В допълнение вярвам, че за да се превърнем в проспериращо общество е нужно.както повече прозрачност в управлението и възможност за обществен контрол, така и на лично ниво - образованост и съблюдаване нашето собствено поведение и действия.

Мартин Трифонов Илиев е в листата и в 25 МИР. Той е на 44 г., от София, с висше образование МИО, говорещ свободно 5 езика. Живял от 1991 г. до 2020 г. в Австрия, Русия и Италия. 24-годишен опит в международната търговия. Завърнал се 2020 г. в България по любов. В момента продуктов мениджър в Майкрософт.

Защо избра политиката? Имам дългогодишен опит в политиката на ниво младежки организации и структури. Бил съм 6 години председател на младежкия общински съвет към община Мьодлинг, Австрия. Смятам, че в политиката трябва да има интелигентни хора, които разбират и говорят поне един чужд език. Познават България и са видели чужбина, за да имат добра база за сравнение.

Защо избра Глас Народен? Мотивите са лични - познанство със Светльо и съвпадение на възгледи, партийна политика и цел.

Какво ще направиш когато влезеш в парламента? С цялата си власт и мощ ще допринеса за добруването на народа от името на държавата. Конструктивна и професионална критика в качеството на коректив когато има отклонение от курса от страна на управляващата власт.

24-и МИР

Андриан Хаджидосев, водач на листа и в София-област.

На 37 години, роден град Враца. Образование: Кино и Телевизия.

Защо влизам в политиката? Защото мога. Защото Има нужда от промяна! (Да са бия с лошите). Защо избрах Глас Народен? Защото не искам простотия, не искам селяния. Искам държава с дух, горди българи, модерно мислещи свободни млади хора! Какво ще направя, ако вляза в парламента? Ще изпълнявам, няма да обещавам!

25 МИР-София

Водач на листа е Иван Михайлов, на 43 години от София. Женен. Работя в сферата на транспорта и логистиката. Владея 4 чужди езика.

Защо избра „ПП Глас народен“? Вече 7 години съм член на партията. Вярвам в демократичните и свободолюбивите ѝ устои. Хората са готини и атмосферата е невероятна!

Какво би направил зад депутатската банка? Бих допринесъл с моите знания и опит да се измъкнем от настоящата каша. Екипен играч съм и съм убеден, че успехът е възможен и по-сладък единствено когато сме заедно.

28 Търговище

Водач на листата е Мадлен Веселинова Николова на 29 години. Завършила Ветеринарна медицина гр. Стара Загора.
„Вярвам, че в България има недостиг на млади и неопетнени хора, с енергия, чиста съвест и неподатливи на влияние - готови да защитават само и единствено обществения интерес. Вярвам, че аз и останалите кандидати от листите на ПП Глас Народен, сме точно такива хора“, казва Мадлен.

29 Хасково

Водач на листата е арх. Веселин Белевски.

Кой сте Вие? Арх.Белевски- свободен маргинал.

Защо влязохте в политиката? За да отварям очите на хората.

Защо избрахте ПП Глас Народен? Защото сме от една порода.

Какво ще направите, ако влезете в парламента? Ще напусна, ако откриването е в новата сграда - Партийния дом.

Божидар Иванов Колев

Трудни въпроси. Не може да се даде отговор, който да е по-къс от 8-10 машинописни страници. Аз съм специалист по обществени науки, което означава, че това което става в обществото на мен ми е работа. Влязох в политиката, защото това ми е работата. ПП Глас народен е надеждно политическо образувание. Ако вляза в Парламента няма да позволя на икономически образувания да прокарват закони, който ги облагодетелстват.

Светлозара Димитрова

От Хасково. На 47 години. Завършила съм Езикова гимназия и УНСС. Магистър съм по икономика., Публична администрация. По - голямата част от професионалния ми път дотук мина като мениджър на търговска фирма. В момента съм счетоводител. Омъжена съм. С едно дете.

Защо влязохте в политиката? Заради дъщеря ми. 14 години я възпитавам в морал, човечност, усет към красивото, към стилната музика, визия, поведение и достойнство. Опитите ми са на път да пожънат пълен провал. Сблъсквам се с една среда от нейни връстници и, за съжаление техните родители, която е наша пълна противоположност. Масово чалга музика, чалга поведение, нисък морал, диалектен изказ. Масова корупция и лобизъм. И още... И още... Трябва да се промени цялата система.

Защо избрахте Глас Народен? Защото е най-близо до моето мнение, моите мисли, моите представи за живота в държавата. Защото вярвам, че заедно с еднакво мислещи хора, с хора д еднакви или близки вярвания можем да направим промяната към добро за семействата ни, родителите ни и най-вече за децата ни.

Какво ще направите, ако влезете в Парламента? Труден въпрос... Ще се опитам да предотвратя наглия лобизъм. Ще се опитам да убедя повече хора в необходимостта от смяна на системата. Ще участвам, доколкото мога в създаването на закони.

Пламен Лозков Пеев

Избрах Глас Народен, защото виждам перспектива в Светослав Витков. В политиката влязох, защото ми омръзна да гледам как разграбват нашата държава, как нищо не остава за пенсионерите, майките с малки деца и болните хора.
Една от главните ми цели е отново всички да имаме достъп до извора с лековита вода в Меричлери.

30 Шумен

Водач на листата е Борислав Николаев Маринов от Шумен, на 42 години.

„Завършил съм - бакалавър Стопанско управление и магистър - Финанси и банково дело. Искам промяна на сегашния политически модел,която включва носене на лична отговорност от избраните в парламента“, казва той. 

Парламентарни избори 2021 

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика