Венцислав Венков: Ще настояваме да спре поскъпването на водата

OFFNews 20 октомври 2019 в 11:39 2618 0

"Има много наболели теми, които вълнуват гражданите и по които никой от настоящия кметски екип не дава информация - например бъдещият завод за изгаряне на отпадъци в Шумен и идеята за преместване на психоболницата в бившия дом „Майка и дете". Това са въпроси, на които властта дължи отговори и обяснения, но никой не ни информира какво се прави.

Това коментира по време на среща с шуменци кандидатът за кмет от "БСП за България" Венцислав Венков. Той обеща пред хората от кварталите "Херсон" и "Ал. Стамболийски" да промени комуникацията с гражданите, ако бъде избран за кмет. „Мога категорично да обещания, че ще чуваме хората и всички важни решения ще се вземат след предварително обсъждане с гражданите. Проблемите на общината ще бъдат извадени на светло, ще ги дискутираме заедно, а решенията ще се вземат с консенсус“, категоричен бе Венцислав Венков.

Както навсякъде в Шумен, хората питаха и за скъпата и мръсна вода – най-болната тема на жителите на областния център. „От всички обещания, които чухме преди 4 години от ГЕРБ – за пречиствателна станция, за санитарна зона на язовира, нищо не беше изпълнено, остана само повишението на цената на водата“, коментира по този повод кандидатът за кмет от левицата. Той подчерта, че от БСП ще настояват да се спре поскъпването на водата, докато не стане ясна политиката на държавата за водния сектор в Шумен.

Венцислав Венков представи и идеята на БСП за създаване на фонд „Твоят дом“, според който жителите на кварталите ще могат да кандидатстват с малки проекти за благоустрояване. Това намерение на левицата се посреща с овации навсякъде, защото ще даде възможност на хората от града и селата да благоустроят районите около домовете си с финансова подкрепа от общината.

Жителите на двата квартала поставиха остро и темата за градския транспорт, който е с нередовни линии, по които често пътуват претъпкани малки рейсчета. Автобусите са абсолютно непригодни за хора с увреждания, няма разписания, не се знае кога е следващият курс, оплакаха се жителите на Херсон. Те искат общината да вземе мерки и за мръсния въздух, особено през зимата. Хората питаха и какво ще направи следващият кмет за сигурността в града и по селата.

„Венцислав Венков е човек, който умее да слуша и да действа, убеден съм, че той ще отстоява проблемите на гражданите“ – така представи кандидата за кмет лидерът на БСП в Шумен Веселин Пенчев. И допълни: "Направи ми силно впечатление колко много хора благодарят на Венци, че им е помогнал чисто човешки през годините".
Кандидатите на БСП обикалят цялата община и се срещат с жителите на всички населени места и квартали на Шумен - срещите продължават и през следващите дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови